Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres -mascarponés, tejszínes szelet recept

Epres -mascarponés, tejszínes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl cukor
    • csipet só
    • 4 dl finomliszt
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 7 ek étolaj

    Krémhez:

    • 50 dkg eper/ lehet fagyasztott is/
    • 25 dkg mascarpone
    • 4 dl habtejszín
    • 1 cs étkezési zselatin
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 10-15 dkg porcukor /gyümölcscukorból ízlés szerint/

    Tetejére:

    • 1 cs színtelen tortazselé /elhagyható/
    • pár szem eper

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik, ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet.

    A masszát a kivajazott és lisztezett 31*23 cm-es tepsibe simítjuk, amit sütőpapírral kibélelünk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20 perc). A kész piskótát kihűtjük.

    A krémet, ha friss eperből készítjük, akkor azt botmixerrel összetörjük, ha fagyasztott akkor először kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. Én friss eperből készítettem, felét turmixoltam, a másik felét apróra daraboltam.

    A mascarponét a cukorokkal összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez, majd hozzáadjuk a darabolttat is. Közben a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk az epres krémbe.

    A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróban feloldjuk, kicsit hűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez.

    A piskótát 2 lapba vágjuk, az aljára kenjük a krém 3/4-ét, rátesszük a másik lapot és erre kenjük a maradékot. Eperrel ízlés szerint díszítjük.

    A tortazselét a használati utasítás szerint elkészítjük és ráöntjük a sütemény tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá