Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos szelet recept

Dobos szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 8 dkg zsír
    • 16 dkg porcukor
    • 1 ek olvasztott méz
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tejföl
    • 1 kk szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 1/2 liter tej
    • 6 ek liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 30 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • fél fiola rumaroma

    A tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A lapok:

    A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként világosra sütjük.

    A krém készítés:

    A tejben elkeverjük a lisztet, a kakaóport, a cukrot. Sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.

    A vajjal, rumaromával kihabosítjuk.

    A lapokat betöltjük.

    A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük.

    A tetejét csokimázzal bevonjuk.

    Másnap szeleteljük.

    Tepsi méret:

    24×39 cm

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá