Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós mézes recept

Diós mézes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A lapokhoz:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 5 evőkanál méz
    • 4 evőkanál zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 4-5 evőkanál tej

    A krémhez:

    • 4 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 2 ek búzadara
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • fél dl rum

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból gyúrjunk félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá és a szódabikarbónát a lisztben keverjük el.

    A gyúrt tésztánkat osszuk el 6 részre, majd lisztezett deszkán (vagy egyből sütőpapíron) nyújtsuk ki egyenként kb 25*30 cm-es lapokká.

    Helyezzük a lapokat sütőpapíros sütőlapokra (vagy tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon pár perc alatt süssük meg a lapokat egyenként.

    Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen kiszáradhatnak a lapok.

    A krémhez a tejben felfőzzük a cukrot, a búzadarát, a vaníliás cukrot és 3 tojássárgáját.

    Ha ez kihűlt, a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a főzött krémet, a megmaradt 3 tojásfehérjéből vert habot, a darált diót és a rumot.

    A lapokat a kész krémmel betöltjük. A tetejére vékony réteg krém és darált dió kerül.

    Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá