Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-krémes szelet recept

Diós-krémes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 75 dkg rétesliszt
    • 20 dkg darált dió
    • 35 dkg kristálycukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kávéskanál szódabikarbóna
    • 3 ek méz

    A krémhez:

    • 6 kis pohár tejföl (6*150 g)
    • 40 dkg darált dió
    • 30 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    A tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tésztához a lisztet, a diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet összegyúrom, majd négy részre osztom a kész tésztát.

    Diós krémes 002

    Lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.

    A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm.

    A krém elkészítése:

    A krémhez összekeverem a tejfölt, diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.

    Diós krémes 008

    Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt és bevonom vele a sütemény tetejét.

    Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta puhuljon egy kicsit. Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem.

    Tipp:

    A szeletek nagyságától függően kb 40 szelet süti lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá