Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kosárka másként recept

Diós kosárka másként
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztája:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 25 dkg porcukor
    • 1 db citrom héja
    • kevés rumaroma
    • 4 db  tojásfehérje
    • 1 ek lekvár

    A tetejére:

    • kb 5dkg dió amit gerezdekre török díszítéshez

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és kapunk egy linzer tésztát. Pihenni hagyjuk amíg a töltelék elkészül.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal hozzáadjuk a többi hozzávalót, így egy ragadós masszát kapunk. A kosárka formákat zsírral, vagy vajjal kikenjük és a tésztát szép vékonyan belenyomkodjuk, egészen a pereméig. A formákat tepsibe tesszük, majd egy evőkanálnyi diós masszát keverünk bele. A tetejére díszítésnek egy darab diót teszünk.

    Előmelegített sütőben kb 10-15 percig sütjük.

    Vigyázzunk, hogy a kosarakat ne tegyük tele a diós masszával, mert a sütőportól meg fog dagadni a tészta. Még melegen szépen ki tudjuk venni a kosárkából a sütit, hagyjuk kihűlni és porcukorral meghintve tálaljuk.

    Tipp:

    Ugyanezt mákkal és más hozzávalókkal is készíthetjük, karácsonyra is finom és kiadós süti. Én dupla adagot szoktam készíteni, sokáig eláll. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá