Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos ricotta szelet recept

Csíkos ricotta szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 8 dkg porcukor
    • 20 dkg hideg vaj
    • 12,5 dkg mascarpone
    • csipet só

    Töltelék:

    • 75 dkg ricotta
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 12,5 dkg mascarpone
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg lekvár, nálam eper

    Elkészítése:

    A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad -1/3-ad részre osztjuk.

    A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk és egy kb 20*30-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.

    A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.

    A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük.

    A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe és kb 5 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá