Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés fordított lepény recept

Cseresznyés fordított lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg cseresznye
    • 3 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 2 kávéskanál fahéj

    A tésztához:

    • 15 dkg finomliszt
    • 15 dkg zabpehelyliszt
    • 5 dkg zabpehely
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só
    • 3 dl tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl olaj

    Elkészítése:

    A sütéshez kapcsos tortaformát használok, mert ebből a legegyszerűbb a sütés után kivenni az elkészült süteményt.

    A formát kivajazom, az alj és oldal találkozásnál körbe keményítővel megszórom, hogy sütés közben a gyümölcsös szirup ne csöpögjön ki belőle.

    A cseresznyét kimagozom és a tortaforma alján elrendezem.

    A cukrot összekeverem a vaníliás cukorral, keményítővel, fahéjjal és a cseresznyére szórom.

    A tészta száraz hozzávalóit egy tálba mérem, elkeverem, hozzáadom a tejfölt, tojást, olajat és fakanállal, vagy robotgéppel alaposan kikeverem, majd a tortaformába öntöm a cseresznyére.

    Enyhén az asztal lapjához kocogtatom, hogy a tészta szétterüljön, majd előmelegített, 160 fokos sütőben 60-70 perc alatt készre sütöm. Tűpróba!

    Ha megsült, kiveszem a sütőből, megfordítva süteményes tálra teszem és megvárom, még kihűl, majd óvatosan leveszem róla a tortaformát és felszeletelem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá