Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos szelet recept

Citromos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukor
    • ½ csomag sütőpor
    • csipet só
    • kiskanál tejföl

    Krémhez:

    • 0,5 l tej
    • 4 kanál liszt
    • 2 vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 citrom

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem állna össze a tészta, akkor még lehet hozzá tenni 1 kiskanál tejfölt. Az összegyűrt tésztát négy részre osztjuk és egyenként vékony téglalapot nyújtunk (kb.15×20 cm). 175 fokra előmelegített sütőpapíros tepsiben, vagy a tepsi hátulján világos színűre sütjük a négy lapot.

    A tejet a liszttel állandó keverés mellet sűrű krémmé főzzük, ezt félretesszük hűlni.

    A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd hozzátesszük a citrom reszelt héját, legvégül pedig a citrom kifacsart levét. A vajas keveréket hozzáadjuk a kihűlt tejes krémhez és szép egyneműre keverjük habverővel, vagy mixerrel.

    A kihűlt lapokat egyenletesen bekenjük a krémmel.

    Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Másnap szépen szeletelhető, tálalás előtt dekorcukorral díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá