Citromos szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- ½ csomag sütőpor
- csipet só
- kiskanál tejföl
Krémhez:
- 0,5 l tej
- 4 kanál liszt
- 2 vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 citrom
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem állna össze a tészta, akkor még lehet hozzá tenni 1 kiskanál tejfölt. Az összegyűrt tésztát négy részre osztjuk és egyenként vékony téglalapot nyújtunk (kb.15×20 cm). 175 fokra előmelegített sütőpapíros tepsiben, vagy a tepsi hátulján világos színűre sütjük a négy lapot.
A tejet a liszttel állandó keverés mellet sűrű krémmé főzzük, ezt félretesszük hűlni.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd hozzátesszük a citrom reszelt héját, legvégül pedig a citrom kifacsart levét. A vajas keveréket hozzáadjuk a kihűlt tejes krémhez és szép egyneműre keverjük habverővel, vagy mixerrel.
A kihűlt lapokat egyenletesen bekenjük a krémmel.
Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Másnap szépen szeletelhető, tálalás előtt dekorcukorral díszíthetjük.