Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci szelet recept

Boci szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához

    • 20 dkg liszt
    • 15-20 dkg cukor
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1dl tej
    • 1dl olaj
    • 4 evőkanál kakaó
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg étcsoki

    A foltokhoz

    • 50 dkg túró
    • 15 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 evőkanál dara
    • 1 citrom héja

    Elkészítése:

    A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk tejet, az olajat, majd a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a kakaós masszába.

    A foltokhoz a túrót összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszel héjával, a búzadarával, és a végén hozzáadjuk a tojást.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, beledobáljuk a csokidarabokat (ne legyen túl kicsire tördelve, mert akkor beleolvad), kis gombócokat formálunk a túrós masszából, és beledobáljuk.

    170 fokon kb. 25 percig sütjük.

    Nagyon finom kapásból két tepsivel kell sütni mert olyan kapós :)))

    Tipp:

    Kezdőknek súgom, hogy nem kell megijedni a sok gombóctól, mert a tészta meg fog emelkedni a foltok szintjéig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá