Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli puncs szelet recept

Békebeli puncs szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 csipet só

    A töltelékhez:

    • 5 dkg vaj
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 3 evőkanál baracklekvár
    • 3 evőkanál porcukor
    • 0,5 dl rum, vagy pár csepp rumaroma
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 4 ek meggy befőttlé
    • 1 dl tej

    A mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 3 evőkanál málnaszörp
    • 1 kanál főzés nélküli puncs ízű pudingpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Sokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető.

    Hat tojásból elkészítjük a piskótát a megszokott módon. A tojásokat kettéválasszuk. A fehérjéket felverjük 1 csipet sóval, a sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a sütőporral elkevert liszttel, és óvatosan összekeverjük a fehérjével, és a tejföllel. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elterítjük, majd 180 fokon készre sütjük.

    Elkészítjük a mázat. A tojás fehérjét simára keverjük a porcukorral, a málnaszörppel, és a pudingporral. Félretesszük.

    A megsütött piskótából két egyforma téglalapot vágunk ki, amiket félreteszünk. A levágott részeket egy tálba tesszük, (most jöhetnek az egyéb piskóta maradékok) Kevés meleg tejjel összedolgozzuk a töltelék hozzávalóit úgy, hogy olyan masszát kapjunk, ami egyben marad. Ha szükséges, kevés liszttel sűrítjük.

    Az alsó piskótalapon elosztjuk a tölteléket, elsimítjuk, és a másik piskótalapot ráborítjuk. Körben, spatulával, tortalapáttal eligazítjuk a tölteléket.

    A tetejét megkenjük a mázzal, majd a hűtő felső polcára tesszük addig, míg teljesen meg nem dermed. A tetejét ne borítsuk le semmivel, mert a mázhoz ragad!

    Szeletelni csak a teljes dermedés után szabad!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá