Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Anyós szelet recept

Anyós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg sima liszt
    • 25 dkg margarin
    • pici só
    • 1-2 ek tejföl

    Töltelék:

    • 28 dkg porcukor
    • 8 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 dl rum vagy rum aroma
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 30 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyforma lapot sodrunk belőle. Az első lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd elkészítjük a tölteléket.

    Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk az aromát és a diót, majd a tölteléket az alsó lapra simítjuk. Erre rátesszük a másik tésztalapot, majd villával megszurkáljuk és mehet az előmelegített sütőbe. Ne süssük nagyon magas hőmérsékleten, mert előfordul, hogy felpúposodik.

    A tetejére szórhatunk porcukrot, de díszíthetjük olvasztott csokival is.

    Jó sütögetést kívánok, Eta:-)

    Tipp:

    Egyszerű, de nagyszerű régi sütike. Hogy miért anyós szelet azt nem tudom, az anyósomtól tanultam, még Ő sütötte lakodalmakba réges-régen. A tetejére szoktam porcukrot szórni, a fotón nincs, mert én úgy nem nagyon szeretem, nekem elég édes anélkül is:-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá