Áfonyás csokis keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 13 dkg durum liszt
- 6 dkg fehér liszt
- 6 dkg graham liszt
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 10 dkg süthető csokicsepp
Elkészítése:
A vajat elkeverjük a cukorral és a tojással. Tovább keverve hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül beletesszük csokit és az áfonyát is.
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük a tésztát pihenni, majd kis halmokat rakosgatunk a sütőpapírral leterített sütőlapra, egymástól kicsit távolabb.
170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Forrón nagyon puha, miután kihűlt, kellően kemény, de omlós marad, sütis dobozban sokáig eltartható finom apró süti.
A Áfonyás csokis keksz kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 379 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.