Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizstorta recept

Rizstorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál kakaópor

    Rizstöltelékhez:

    • 7,5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 kávéskanál margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kevés citromhéj
    • 16 dkg rizs
    • 1 cs étkezési zselatin
    • 3-4 dl habtejszín/ vagy 2 cs habpor

    Díszítéshez:

    • gyümölcs
    • 2 cs tortabevonó zselatin

    Elkészítése:

    Elkészítem a piskótát kerek tortaformába! (Tojásokat szétválasztom, fehérjét felverem, sárgát kikeverem cukorral, majd bele a liszt és a kakaópor, összekeverem a felvert fehérjével, sütöm.)

    Tejet a cukorral felforralom, hozzáadom a vajat és a citromhéjat.

    A rizst bő vízben puhára főzöm, leszűröm és azonnal a tejhez adom és folyamatosan keverve ragacsossá főzöm. Hagyom kihűlni.

    Tejszínt, vagy habport felverek, hozzákeverem a kihűlt rizshez.

    Az étkezési zselatint elkészítem a zacskó hátulján megadottak szerint, kicsit hagyom hűlni, majd ezt is hozzákeverem a tejszínhabos rizshez. A piskótára rákenem ezt a finom rizstölteléket, célszerű a piskótát nem kivenni a tortaformából, mert ebben a halmazállapotában még kicsit folyékony a töltelék és a forma nélkül lefolyna még mielőtt megdermedhetne. Pár óra szükséges a dermedéshez, de legjobb 1 éjszakát hűtőben hagyni:)

    A rizstöltelékre gyümölcsöt teszek (nagyon finom almával), és az egészet beborítom tortabevonó zselatinnal, szükséges hozzá a 2 csomag, amit szintén az útmutató szerint kell elkészíteni!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá