Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós mákos recept

Omlós mákos
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg zsír vagy (vaj)
    • 14 dkg cukor
    • 1 kis doboz tejföl
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 50 dkg mák
    • fél citrom leve
    • ízlés szerinti cukor
    • De alma is lehet a töltelék az is nagyon finom vele.

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 3 tojássárgájával. Két egyenlő részre osztjuk, majd az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk.

    Belefektetjük a tepsibe, majd erre rátesszük a tölteléket. (Én a mákot felszoktam főzni kevés tejben ízlés szerinti cukorral és citrom levével, és csak utána teszem rá miután kihűlt, de előtte a habbá vert fehérjéket hozzákeverem.)

    Almát is lehet rátenni, kinyomkodva, kevés zsemlemorzsát téve alá, esetleg fahéjjal és cukorral vegyítve.

    A másik lapot is tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk a tetejét villával és megkenjük a maradék tojással. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá