Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsírégetés hasról – lehetséges?

Dátum: 2014-05-31 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 24513 /

Számos ember életét keserítik meg a hasi területen elhelyezkedő zsírpárnák. Nők és férfiak, egyaránt keresik a megoldást arra, hogy hogyan tudnák csupán erről a területről eltüntetni a felhalmozódott zsírréteget. Lehetséges ez egyáltalán? Létezik helyi zsírégetés?

A válasz sajnos sokak számára elkeserítő lesz. Ugyanis helyi zsírégetés nem létezik. Így nem szabad bedőlnünk az olyan diéták ígéreteinek sem, amelyek csupán a hasról való fogyással kecsegtetnek. A zsírégetés hasról, célzott gyakorlatsorral sem segíthető elő. Léteznek ugyanis, olyan diétás programok, amelyekben az szerepel, hogy sok felüléssel és hasizom gyakorlattal csökkenthető lesz a hasi zsírpárna. Ez nem igaz. Ugyanis a sok felüléssel csupán a hasizmunkat tudjuk erősíteni, az izmok fölötti zsírréteg azonban ott marad. Így az izmok fejlődése sem lesz látható.

A televízióban is találkozhatunk olyan hasizom erősítő eszköz reklámjával, amely kifejezetten az ígéri, hogy eltünteti a zsírréteget a hasi tájékról. Ennek se dőljünk be. Mint azt az imént említettem, a hasi zsírpárnák nem fognak eltűnni csupán az izmok erősítésével. Sőt még az is lehet, hogy a fejlőd izmok még előrébb nyomják a zsíros hasfalat, ezáltal sokkal nagyobbnak tűnik majd a hasunk.

A világhálón olvashatunk olyan salaktalanító módszerekről is, amelyek szintén a hasi zsírpárnák eltüntetésere irányulnak. Ez ismét csak egy átverés. A salaktalanító kúra hasznos lehet az egészségünk szempontjából, a hasunk is laposabb lehet általa egy pár napig, azonban a zsírréteget garantáltan nem fogja majd eltüntetni  A puffasztó ételek kerülését is előszeretettel ajánlgatják a fogyókúrázók egymásnak. Ezzel szintén kissé laposabb lehet a hasunk ideig-óráig. A zsír azonban továbbra is ott „csücsül” majd a hasfalunkon.

Ahhoz, hogy valóban eredményesek legyünk és a hasi zsír eltűnjön rólunk, rendszeres testmozgásra és kiegyensúlyozott táplálkozási szokások kialakítására lesz szükség. Helyi zsírégetés nincs, csakis egész testről történhet a fogyás. Nincsenek kiskapuk. A kardió mozgás elkerülése lehetetlen. Számtalan kardió mozgás közül választhatunk. Biciklizhetünk, evezhetünk vagy egyszerűen csak elmehetünk futni. Ezek mind-mind alkalmasak arra, hogy a testünkön lévő zsírréteget felszámoljuk. Hetente 3-4 alkalommal szánjuk 30-40 percet vagy akár 1 órát a testmozgásra. Ezzel nem csak karcsúbbak lehetünk, hanem egészségesebbek is. Az általános közérzetünk javulni fog, az egészségi állapotunkra is jótékony hatással lesz, valamint a hasi zsírpárnáink is garantáltan eltűnnek majd. Ne várjunk csodát, a zsírréteg nem fog eltűnni magától. A koplalással sem érhetünk el nagy változást. Ugyanis a minimálisra leredukált kalória mennyiség következtében, a testünk nem a zsírraktárait kezdi el lebontani, hanem az izmokat. A zsír marad, az izom megy, lehet, hogy a súlyunk valamelyest csökken majd, viszont a testképünk garantáltan rosszabb lesz. Egy feszes és tónusos test eléréséhez nélkülözhetetlen a mozgás.

Emellett természetesen az sem mindegy, hogy mit eszünk. Igyekezzünk egészséges ételeket enni, sok sovány húst (például csirkemellet), sovány sajtokat, zsírszegény tejtermékeket, rostban gazdag termékeket, teljes kiőrlésű tésztaféléket, valamint halat, zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztani. A napi folyadékbevitelünk nagyjából 2-2,5 liter körül legyen, sport tevékenység után pedig pluszban, igyekezzük pótolni az elvesztett vízmennyiséget is. Nyáron ez a vízmennyiség természetesen több is lehet, ihatunk akár 3-4 liter szénsavmentes folyadékot is.

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek