Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejes tippek a főzéshez!

Dátum: 2017-05-02 / Írta: Budai István / Látták: 478 /

A nagy séfeknek megvannak a maguk titkai, hogy milyen apró trükkökkel teszik még finomabbá ételeiket. Az egyik ilyen trükk a tej! Többféleképpen felhasználhatod a hétköznapokban a főzéshez, mint gondolnád! Előnyeit, pedig mondanunk sem kell!




  • Így használd a tejet főzéshez, sütéshez:

    Lágyabb, gazdagabb lesz a kenyértészta, ha a hozzávalókban a vizet friss tejjel helyettesíted.

    A muffinokhoz, palacsintákhoz és hasonló tésztákból készülő édességekhez extra kálciumot adhatsz, ha a száraz hozzávalóikhoz tejport keversz!

    A tejport belevekerheted a fasírtba is. Nemcsak a kálcium tartalma lesz magasabb, de könnyebben fogod tudni formázni is.

    Adj tejet a levesekhez! Extra ízzel és rengeteg tápanyaggal gazdagíthatod az általad készített leveseket, ha a víz és a húsleves alaplé egy része helyett tejet használsz hozzájuk. A főzés végén add hozzá a tejet, de vigyázz, hogy ne hagyd felforrni!

    Hogy a szószok még lágyabbak, még krémesebbek legyenek, készítsd őket tejjel!

    Ha padlizsánt főzöl, a vízhez adj egy evőkanál tejet, majd ezután tedd bele a feldarabolt padlizsánt. A tejnek köszönhetően szépen megőrzi a színét, nem fog bebarnulni.

    Néhány tipp a tej helyes tárolásához:

    A tejet felbontva legfeljebb 3 napig tárold a hűtőben.

    Ne tedd erős illatú élelmiszerek közelébe, mert könnyen átveszi a szagokat.

    Inkább a polcokon találj neki helyet, ahol hidegebb van, ne a hűtőajtóba tedd.

    Tárold eredeti csomagolásában! Ha áttöltöd pl. egy műanyag palackba, sok tápanyagot (riboflavin, D-vitamin) elveszíthet a napfény hatására. A tejet le is fagyaszthatod, így 6 hónapig őrzi meg minőségét.

    Szólj hozzá