1. Mákos guba torta, madártej krémmel
Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos formához:
- 6 db vajas kifli
- 5 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 1 mk vanília paszta
- 5 dkg cukor
- 8 dkg darált mák (nyugodtan lehet több)
- fél citrom reszelt héja
Krém:
- 7 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 mk vanília paszta
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 ek porcukor
- 1 tojássárgája
Tetejére:
- 1,5 dl tejszínhab
- mák
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Fehér csokis sajttorta – A sütés nélküli csoda
Hozzávalók:
- 30 dkg kakaós keksz
- 10 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 tasak habfixáló (ne hagyd ki akkor sem, ha cukrászhabbal dolgozol)
- 3 evőkanál porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Citromtorta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt (átszitálva)
- 5 dl tej
- 7 dkg vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 3 dl növényi tejszín
- 2 dl állati tejszín
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Kastély torta
Piskóta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 20 dkg cukor
- 9 dl tejszín
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Csokoládé torta
Hozzávalók:
- 100 g cukor + 40 g a habba
- 175 g liszt (ha kakaós lapokkal szeretnénk, akkor előbb mérjünk ki két evőkanál kakaóport és azt a súlyt egészítsük ki liszttel)
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- 2 tojás
- 1/2 cs sütőpor