Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2017.12.04. hétfő

Dátum: 2017-12-04 / Írta: Budai István / Látták: 31282 /

Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!



  • A mai nap:

    December 4. hétfő, Borbála és Barbara napja.

    Leves: Húsgombóc leves gazdagon

    gomboc

     

    Hozzávalók:

    1. 2 ek étolaj
    2. 1 fej lila hagyma
    3. 10 dkg szeletelt bacon
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 fehérrépa
    6. 2 sárgarépa
    7. 50 dkg gomba
    8. 40 dkg zöldborsó
    9. 2 ek finomliszt
    10. 1 tk pirospaprika
    11. 6 burgonya
    12. 1 ek petrezselyemzöld
    13. 1 ek lestyán
    14. 5 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Főétel A: Négysajtos sonkás tészta

    negysajtos

    Hozzávalók:

    1. 1 csomag durum tészta
    2. 15 dkg gépsonka
    3. 1 kápia paprika
    4. 2 dl főzőtejszín
    5. 15 dkg chedaar sajt
    6. 15 dkg trappista sajt
    7. 10 dkg gouda sajt
    8. 5 dkg márványsajt
    9. só, bors
    10. 1 evőkanál étkezési keményítő

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Főétel B: Tejszínes-sajtos szószban sült csirkecombok

    tejszinessajtoszoszos

    Hozzávalók:

    1. fejenként 1 csirkecomb
    2. 6 dl tejszín
    3. 20 dkg sajt
    4. liszt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Napi saláta: Csirkés vitaminsaláta sajtkockákkal

    sali

    Hozzávalók:

    1. 1 nagyobb csirkemell filé
    2. 1 tk csirke fűszersó
    3. 2-3 ek olaj
    4. 1 nagy marék jégsaláta levél
    5. 1 kisebb fej lila hagyma
    6. 1 közepes csemegeuborka
    7. 2 közepes paradicsom
    8. 1 kisebb fehér paprika
    9. 2-3 dkg trappista sajt
    10. 1 csipet só
    11. 2-3 csipet szezámmag

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Desszert: Barackos sajttorta

    sajttorta

    Hozzávalók:

    A torta alapja:

    1. 25 dkg darált keksz
    2. 20 dkg margarin

    A krém:

    1. 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
    2. 4 dl tejszín
    3. 8 dkg cukor
    4. 10 dkg sárgabarcklekvár
    5. 1 tk. vanília aroma
    6. fél citrom leve
    7. 2 tk zselatin por

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá

    Ajánlott cikkek