Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ma a gombáé a főszerep – 10 kitűnő recepttel

Dátum: 2016-10-17 / Írta: Budai István / Látták: 14327 /

A gomba az egyik legskolodalúbb hozzávaló a konyhában, csinálhatunk belőle levest, tehetjük pizzára, húsokra, vagy akár főzhetünk belőle pörköltet is!




  • 1 . Sertésszelet jóasszony módra

    joasszonyj

    Hozzávalók:

    1. 8 szelet karaj csont nélkül
    2. 15 dkg húsos füstölt szalonna
    3. 3 fej vöröshagyma
    4. 20 dkg füstölt sonka
    5. 20 dkg zöldborsó
    6. 40 dkg gomba
    7. 1 tk őrölt fekete bors
    8. 1 ek grill fűszerkeverék
    9. étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Sült csirkemell gombás-tejszínes szósszal

    gombastejszines

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg csirkemell
    2. 850 g csiperke gomba
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 2,5 dl főzőtejszín
    5. 10 dkg sajt (trappista/ ementáli)
    6. 50 dkg mirelit vegyes zöldség
    7. 10 dkg teavaj
    8. olíva olaj
    9. só, bors
    10. szerecsendió

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Marhatokány gazdagon

    marhatokany

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg marhahús
    2. 2 fej vöröshagyma
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 2 ek zsír
    5. 0,5 dl konyak
    6. 1 dl száraz vörösbor
    7. 1 tk kakukkfű
    8. 1 tk borsikafű
    9. 30 dkg kacsamáj
    10. 50 dkg gomba
    11. 30 dkg zöldborsó
    12. őrölt bors
    13. petrezselyemzöld

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Baconnel és sajttal töltött gomba

    toltottgomba

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg csiperkegomba (szép nagy fejeket vegyünk)
    2. 50 dkg bacon
    3. 3 db tömlős sajt
    4. 15 dkg reszelt sajt
    5. tejföl
    6. bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Dupla gombás májas ragu

    duplagombas

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csiperke gomba
    2. 50 dkg laska gomba
    3. 30 dkg pulyka máj
    4. 5 dkg kolozsvári szalonna
    5. 2 ek étolaj
    6. 2 fej vöröshagyma
    7. 4 gerezd fokhagyma
    8. 1 paprika
    9. 1 dl száraz fehér bor
    10. 1 tk bazsalikom
    11. 1 tk borsikafű
    12. 1 tk oregánó
    13. 1 kávéskanál pirospaprika
    14. őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Gombás burgonyafazék

    fazek

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg burgonya
    2. 20 dkg gomba
    3. 1 közepes vöröshagyma
    4. 4 ek napraforgó olaj
    5. 2 csapott ek finomliszt
    6. 2 dl tejföl
    7. 3 közepes csemegeuborka
    8. 4 dl víz
    9. 2 tk fűszerpaprika
    10. só ízlés szerint
    11. 1 csokor petrezselyem

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Zöldfűszeres túrókrémmel töltött gomba

    turokremmel

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg nagyobb gomba
    2. 20 dkg túró
    3. 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém
    4. 1 nagy csipet só
    5. 1 kis csipet őrölt bors
    6. 1 tk morzsolt petrezselyemlevél
    7. 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
    8. 5 dkg sajt
    9. 2 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Gombás, baconos sajtos stanglik

    stanglik

    Hozzávalók:

    1. 2 csomag mirelit leveles tészta /2x500g/
    2. 15 dkg bacon
    3. 50 dkg gomba
    4. 2 fej vöröshagyma
    5. 20 dkg trappista sajt
    6. őrölt bors
    7. 1 db tojás
    8. szezámmag

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Gombaleves

    gombaleves

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg gomba
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 1 gerezd fokhagyma
    4. 1 szál sárgarépa
    5. 1 ek vaj
    6. 1 ek liszt
    7. 1 dl főzőtejszín
    8. 1 csokor petrezselyem
    9. őrölt bors
    10. ételízesítő

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Tojásos gomba pörkölt

    gombapori

    Hozzávalók:

    1. 1 fej vöröshagyma
    2. 20 dkg szalonna
    3. só,bors,pirospaprika
    4. 40 dkg gomba
    5. 1 nagy pohár tejföl
    6. 4 db főtt tojás
    7. 50 dkg orsó tészta

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

     

     

    Szólj hozzá