Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Laktató és finom 5+3 szuper raguleves recept

Dátum: 2015-10-13 / Írta: Budai István / Látták: 183496 /

Lépj túl a tárkonyos ragulevesen és próbálj ki valami újat!



  • 1. Tárkonyos csirkeragu leves

    tarkonyoscsirke

    Hozzávalók:

    1. 2 csirkemell filé
    2. 1 vöröshagyma
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
    5. 1 sárgarépa
    6. 1 fehérrépa
    7. 1 karalábé
    8. 1  zellergumó
    9. 50 dkg gomba
    10. 50 dkg fejtett bab
    11. 30 dkg zöldborsó
    12. 30 dkg karfiol
    13. 1 kávéskanál pirospaprika
    14. 1 kávéskanál borsikafű
    15. 10 dkg száraztészta (lúdgége, eperlevél)
    16. 2 pohár tejföl (350 gr)
    17. 1 tk tárkony
    18. őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik!

    2. Csirkeragu leves lestyánnal

    lestyán

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemellfilé
    2. 2 ek olaj
    3. 1 vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 szál sárgarépa
    6. 1 szál fehérrépa
    7. 1 zellergumó
    8. 30 dkg zöldborsó
    9. 1 kk pirospaprika
    10. őrölt bors
    11. 3 dl főzőtejszín
    12. 1 ek keményítő
    13. 1 ek lestyán
    14. 10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)

    A recept ide kattintva folytatódik!

    3.  Raguleves, pálinkával flambírozott marhahúsból (Mikszáth módra)

    palinkas

    Hozzávalók egy 20 literes bográcshoz:

    1. 20 dkg mangalicaszalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
    2. 2 kiló marhalábszár felcsíkozva
    3. 3 csokor újhagyma, (kettő az elején, 1 a többi zöld fűszer hozzáadásakor)
    4. pár gerezd fokhagyma szétnyomva, felvágva
    5. 1 doboz (500 g.) paradicsompüré
    6. 10 szál sárgarépa
    7. 2 kiló krumpli
    8. 2 kiló fagyasztott zöldbab
    9. 1 nagyobb csokor petrezselyem, és kapor zöld
    10. snidling a tálaláshoz, díszítéshez
    11. 1 vödör (850 g) tejföl, vagy ugyanennyi Meggle főzőtejszín
    12. 2 ek liszt a habaráshoz,
    13. 4 ek őrölt pirospaprika
    14. 1 kis zacskó őrölt bors, ugyanennyi őrölt kömény
    15. néhány szelet friss, csípős zöldpaprika
    16. 1 pár szeletelt gyulai kolbász
    17. kevés savanyúságlé, vagy kevés ecet
    18. 1 dl pálinka, a flambírozáshoz

    A recept ide kattintva folytatódik!

    4. Legényfogó leves

    legenyfogo

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg csirkecomb filé
    2. 40 dkg krumpli
    3. 25 dkg csirkemáj esetleg szív
    4. 20 dkg zöldborsó
    5. 20 dkg csemege kukorica
    6. 20 dkg erdei gomba vagy csiperke
    7. 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
    8. 2 nagyobb fej vöröshagyma
    9. 2 dl főzőtejszín
    10. 2 dl tejföl
    11. 1 teáskanál citromlé
    12. kevés olaj
    13. frissen őrölt bors
    14. kevés tárkony és kapor

    A recept ide kattintva folytatódik!

    5. Csülkös raguleves

    csulkos

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb csont nélküli csülök
    2. 50 dkg vajbab
    3. 1 kis szál kolbász
    4. póréhagyma
    5. 2 sárgarépa
    6. 2-3 szem burgonya
    7. bors
    8. tárkony
    9. erős pista
    10. tejföl
    11. liszt
    12. vaj
    13. citromlé

    A recept ide kattintva folytatódik!

    6. Zöldbabos sertésragu leves

    zoldbabos

    Elkészítése:

    1. 40 dkg sertés apróhús
    2. 1 fej hagyma
    3. 1 ek. zsír
    4. 2 babérlevél
    5. 5 szem köménymag
    6. 1 ek pirospaprika
    7. 30 dkg burgonya
    8. 10 dkg zöldbab
    9. 1 dl tejföl
    10. 1 ek liszt

    A recept ide kattintva folytatódik!

    7. Zöldséges sertésragu leves

    sertesragu

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertéslapocka
    2. 1 egész nagy fej vöröshagyma
    3. 2 ek tyúkzsír
    4. 1 kk só
    5. 0,5 kk őrölt bors
    6. 1 púpos tk fűszerpaprika
    7. 2 csapott ek házi darált paprika
    8. 1 közepes paradicsom
    9. 2 dl zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
    10. 2 közepes szál sárgarépa

    A recept ide kattintva folytatódik!

    8. Tejszínes, tárkonyos  csirkeragu leves

    tarkonyos

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg csirkemell filé
    2. 20 dkg sárgahüvelyű zöldbab
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 szál sárgarépa
    6. 2 szál fehérrépa
    7. 1/4 zeller gumó
    8. 1 evőkanál kacsazsír
    9. 2 dl főzőtejszín
    10. 1 ek étkezési keményítő
    11. 1 evőkanál tárkony (szárított)
    12. 1 mokkáskanál őrölt kömény
    13. só, bors

    A recept ide kattintva folytatódik!

    Szólj hozzá

    Ajánlott cikkek