Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hogyan légy kitartó a fogyókúra során?

Dátum: 2014-05-09 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 9895 /

A nők nagy része tudja, milyen nehéz kitartónak lenni a fogyókúra folyamán. Általában mindig a diéta ideje alatt jön egy vacsorameghívás, egy céges parti, vagy bármilyen más esemény, ahol a sok finom falat szinte hívogatja a fogyókúrázót.

A hétköznapok folyamán sem könnyű a szigorú diétát tartani, főként ha időközben a családnak finomabbnál finomabb ételeket készítünk.

A sikeres diéta titka az önfegyelem! Tűzzünk ki célokat! Ha határozottak vagyunk és minden álmunk, hogy olyan jól álljanak rajtunk a csinos ruháink, mint a súlyfelesleg kialakulása előtt, akkor a fogyókúra sikeres lesz!

A motiváció nagyon fontos, főleg olyankor, amikor úgy érezzük eredménytelenül szenvedünk, mert alig-alig akar lecsúszni egy-egy felesleges kiló. A csüggedés és a feladás nem megoldás! Vegyük elő a kedvenc ruhánkat és próbáljuk fel. Nézegessük magunkat a tükör előtt, hogy honnan kellene még fogynunk egy kicsit, hogy jól álljon. Vagy ha eldöntöttük, hogy például egy mérettel kisebb ruhákat akarunk hordani, akkor vegyük meg az első darabot!

Amikor elkeseredünk, vagy egy hatalmas szelet süteménnyel vigasztalnánk magunkat egy nehéz nap után, nézzük meg a ruhánkat és máris motiváltabbak leszünk! Ha látható a célunk, meg tudjuk nézni az adott ruhát, felpróbáljuk és el tudjuk képzelni, hogyan fog állni, miután fogyunk egy kicsit, a lelkesedésünk is visszatér!

A diéta alatt általában mindig olyan ételeket kívánunk, amelyek kalóriadúsak. Ez az agyunk „játéka”. Ha vitamindúsan táplálkozunk és a diétánk az egészséges ételeken alapszik, akkor vélhetőleg nem azért kívánjuk az adott ételt, mert a benne lévő tápanyagok hiányoznak a szervezetünknek.

Mindig a tiltott dolgok a legédesebbek. A legszigorúbb diéta esetén is fogyasszunk el inkább egy kis kocka magas kakaótartalmú csokoládét, minthogy egész nap azon töprengjünk, hogy milyen szörnyű nekünk. Természetesen nem szabad ebből rendszert csinálni, de időnként megengedhetünk ennyit magunknak.

A legfontosabb, hogy megtaláljuk mi az ami motivál bennünket. Azért szeretnénk fogyni, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben? Vagy a párunknak akarunk még jobban tetszeni? Akármi is legyen az ok, gondoljunk rá, amikor feladnánk! A hosszú diéták nem egyszerűek, főleg ha az eredmények nem elég látványosak, de ha meg van a kellő motiváció, máris sokkal könnyebb kitartónak lenni!

A fogyókúra nem lehetetlen, akárki lehet karcsú, de a motiváció és a kitartás elengedhetetlen! Tűzzük ki a célunkat és ne hagyjuk, hogy a kisebb negatív hatások, vagy egy-egy finom falat eltérítsen, hiszen mi jól akarjuk érezni magunkat a bőrünkben! Ha elég erős a motivációnk, a fogyókúra nem kínszenvedés lesz, hanem a célunkhoz vezető út! A felesleges kilók könnyebben tűnnek majd el, mint reméltük volna!

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek