Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors fogyás húsdiéta segítségével

Dátum: 2014-05-15 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 32013 /

A fehérje diéta azok számára ajánlott, akik éhezés nélkül szeretnének megszabadulni a túlsúlyuktól. A magas fehérje tartalmú ételek ugyanis, kellemes és hosszan tartó telítettség érzést biztosítanak, továbbá az anyagcsere gyorsításában is nagy szerepet játszanak.

Mire alapoz a fehérje diéta?

A viszonylag szigorú fehérje diéta a gyors diéták közé tartozik. Ez a fogyókúra is a szétválasztáson alapul, de mivel viszonylag egyoldalú táplálkozást követel meg, ezért hosszabb ideig nem szabad folytatni. Sőt ismétlése sem javasolt rövid időn belül, legalább félév kihagyás javasolt az egyes fehérje diéták között. A fehérje diéta után mindenképpen javasolt visszaállni a változatosabb, de kímélő étrendre ügyelve arra, hogy ne essünk a jojó effektus csapdájába.

A hús diéta egyébként látványos fogyáshoz vezet. Aki jelentős túlsúllyal rendelkezik az akár 8-10 kilogrammot is ledobhat magáról két hét alatt. Mint a legtöbb valamilyen speciális táplálékforrásra építő diéta esetén itt is szigorúan be kell tartani az előírásokat ahhoz, hogy a fogyókúra eredményes legyen. A fehérje diéta során a táplálékbevitelt teljes mértékben eltorzítjuk a fehérje bevitel irányába, sok húst, halat, tojást viszünk be a szervezetbe.

A fehérje diéta egyik alapkövetelménye, hogy a diéta során tejes mértékben el kell hagyni mindenféle alkoholos ital és cukros üdítő fogyasztását. Legjobb, hogy ha kizárólag ásványvizet fogyasztunk a fehérje diéta alatt, azt viszont ajánlatos nagy mennyiségben, akár napi 3-5 litert is bevinni. A fehérje diéta során a kávé fogyasztása megengedett, de csak feketén, cukor és tej(por) nélkül szabad kávét innunk.

A fehérje diéta menete

A két hetes fehérje diéta két egymást követő hét napos ciklusból áll. Mindkét hét alatt az alábbi megegyező szigorú étrendhez kell tartani magunkat.
Reggelire visszük be a minimális szénhidrátot, hogy ne teljesen kelljen szervezetünknek hiányolnia ezt a táplálékot és hogy ne szédelegjünk. Minden reggel engedélyezett a cukor és tej nélküli kávé fogyasztása vagy aki nem szereti, fogyaszthat kávé helyett teát cukor nélkül egy kis citrommal. Mindennapos reggelink része legyen még 1 kis teljes kiőrlésű lisztből készült zsömle.

Ebédre és vacsorára az alábbi étrend szerint étkezzünk:

1. nap

Ebéd: 2 db főtt tojás, melynek mindenképpen fogyasszuk el a fehérjét és sárgáját is, spenóttal vagy retekkel vagy uborkával vagy salátával enyhén sózva.
Vacsora: grillezzünk meg egy nagy szelet sovány húst, enyhén borsozva, sózva, esetleg mustározva.

2. nap

Ebéd:grillezzünk meg egy nagy szelet sovány húst és fogyasszuk el egy jó nagy adag  zöldsalátával.
Vacsora: együnk egy jó nagy adag gépsonkát tormával vagy mustárral.

3. nap

Ebéd: 2 db főtt tojás  salátával és paradicsommal, melyet ízesítsünk citromos öntettel, melybe tehetünk mustárt, sót és egy kis borsot.
Vacsora: gépsonka  zöldsalátával.

4. nap

Ebéd: 2 db főtt tojást fogyasszunk el nyers vagy főtt sárgarépával és sajttal.
Vacsora: tetszés szerinti gyümölcs natúr joghurttal.

5. nap

Ebéd: párolt hal paradicsommal, melyet ízesíthetünk citromos öntettel, mustárral, sóval és borssal.
Vacsora: 1 nagy szeret sovány grillezett hús zöldsalátával.

6. nap

Ebéd: grillcsirke jóllakásig.
Vacsora: 2 db főtt tojás sárgarépával.

7. nap

Ebéd: 1 szelet sovány hús grillezve gyümölccsel.
Vacsora: válasszunk az előzőekben leírt vacsorák közül szabadon, azt amelyik a legjobban ízlik nekünk.

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek