Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ezektől a fűszerektől indul be a fogyás

Dátum: 2014-08-25 / Írta: Budai István / Látták: 17798 /

A diéta szó hallatán a legtöbbek fejében egy koplaló, éhező, folyton éhes, azonban szenvedéseiért kárpótlásul botsáska alkatú nő jelenik meg, aki azért kínozza magát nap mint nap, hogy megfeleljen korunk nőideáljának. A valóságban azonban a diéta rengeteg, és egyre több olyan embert érint, akiknek az egészségük érdekében kell megszabadulniuk a felesleges kilóktól, azonban a makacs zsírpárnácskák ragaszkodnak jól megszokott helyükhöz. Ilyenkor csak a csoda segíthet – vagy azok az elképesztő, mindennapos fűszerek, melyekre például az étrendes diétákban oly kevés hangsúly kerül, dacára annak, hogy hatásuk olykor a csodával is felérhet.



  • Gyömbér

    Ez a sokoldalú fűszernövény egyre gyakrabban megtalálható friss formájában a boltok polcain, sőt, már a piacokat is kezdi meghódítani. Számos jótékony hatása mellett a diétát is felturbózhatja, hiszen jelenléte serkenti az emésztést és könnyebbé teszi a gyomrunk munkáját. Érdekes, egzotikus fűszere lehet fehér húsoknak, azonban ha valami édességre vágyunk, akkor is jó választás, fűszerezhetünk vele almát vagy ananászt.

    Fahéj

    Hazánkban kevéssé közkedvelt fűszer, az indiai konyha egyik igen kedvelt alapanyaga a fahéj, mely kapható őrölt formában és mutatós kis rudacskákban egyaránt. Nem csak az anyagcserét serkenti, de fertőtleníti is emésztőrendszerünket, ráadásul fantasztikus zsírbontó hatású. Kiváló választás levesekhez, turmixokhoz, de ne féljünk sós ételeken is alkalmazni: szárnyas húsokkal izgalmas párost alkot!

    Rozmaring

    Különleges fűszer, mely elsősorban a különleges ételekhez ideális. Hatása annak köszönhető, hogy vérbőséget okoz a gyomorba kerülve, aminek köszönhetően mind az emésztés, mind az anyagcsere-folyamatok felgyorsulnak. Ideális fűszer a legváltozatosabb vadhúsokhoz és vörös húsokhoz, de akkor is érdemes leemelni a polcról, ha bárányt vagy lazacot készítünk.

    Chili

    Régóta nem titok már, hogy a tüzes, csípős ételek nem csak a gyomor számára ideálisak, nagymértékben segítik a zsírégetést is. Ebbe a kategóriába sorolható a chili is, mely kapszaicin tartalmának köszönhetően nem csak csípős, de igazi zsírégető bomba is. Gyakorlatilag bármilyen étel ízesítésére használhatjuk, de kipróbálhatjuk azokat a nem hagyományos felhasználási módszereket is, mint az étcsoki-chili páros, melyek együtt igazán pikáns duót alkotnak.

    Bátran használjuk a különböző fűszereket, melyek segítenek abban, hogy a zsírbontás meginduljon. Kísérletezhetünk a kedvenc ételeinkkel vagy kipróbálhatunk új recepteket. Ne féljünk étrendünk megváltoztatásától, hiszen néhány apró fűszer bevezetésével igazi változást hozhatunk az életünkbe!

    Szólj hozzá

    Ajánlott cikkek