Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Extra hatékony 3 napos diéta

Dátum: 2014-05-11 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 26376 /

Számtalan turbódiétát találhatunk, de ezek közül sem mind egyforma hatékony. A 3 napos diéta népszerűségét a gyorsan elérhető eredményeknek köszönheti. Lássuk, hogyan is szabadulhatunk meg egy kis súlyfeleslegtől 3 nap alatt. Ez a diéta azért hatékony, mert radikális kalóriamegvonás történik. Emiatt 3 napnál tovább nem ajánlott alkalmazni, mivel jojó effektust válthat ki, vagyis amit leadunk azt a fogyókúra után vissza is szedjük magunkra. A turbódiéta csak abban az esetben ajánlott, ha 1-2 kilótól szeretnénk gyorsan megszabadulni. Az étrendet be kell tartani, különben a várt eredmény elmarad.

Első nap étrendje:

Reggelire fogyasszunk teát, vagy kávét de csak cukor nélkül. Víz természetesen korlátlan mennyiségben iható. Egy fél grépfrútot és egy szelet teljes kiőrlésű toast kenyeret ehetünk, egy teáskanál mogyoróvajjal.

Ebédre kis adag tonhal salátát fogyaszthatunk, egy kávé cukor nélkül ismételten iható.

Vacsorára 10 dk. grillezett, vagy párolt csirke-pulykamell megengedett. Köretnek válasszunk egy kis adag párolt zöldbabot, vagy sárgarépát.

Második nap étrendje:

Reggelire egy szelet teljes kiőrlésű toast kenyér, mellé pedig egy főtt tojás fogyasztható. Egy kisebb almát is meg lehet enni és természetesen kávé, vagy tea is iható cukor nélkül.

Ebédre egy kis adag tonhalsaláta, vagy tonhalkonzerv választható. A konzervből legfeljebb egy csészényit lehet megenni és mellé egy szelet teljes kiőrlés toast kenyér is megengedett.

Vacsorára kis adag párolt brokkoli és 10 dk. grillezett, vagy párolt csirke-pulykamell fogyasztható.

Harmadik nap étrendje:

Reggelire Két szelet zsírszegény sajt, 5 darab sós keksz és egy alma fogyasztható. A cukormentes kávé, vagy tea természetesen ezen a napon is engedélyezett. Tízóraira egy kisebb alma, vagy egy narancs fogyasztható.

Ebédre a már megszokott tonhalsaláta, vagy tonhal konzerv egy szelet teljes kiőrlésű toast kenyérrel választható és most ihatunk még egy csésze cukormentes kávét.

Vacsorára 10 dk. grillezett, vagy párolt csirke, vagy pulykamell választható egy kis adag párolt sárgarépával, vagy karfiollal.

A napi 2 liter szénsavmentes ásványvíz, vagy cukormentes gyógytea elengedhetetlen! A diéta 3 napnál tovább nem folytatható mivel a szervezetnek szüksége van a változatos és vitamindús ételekre ahhoz, hogy jól működjön. Egészségügyi gondok esetén nem javallott a diéta! Ha a továbbiakban szeretnénk elkerülni a jojóeffektus akkor iktassunk be heti 3 alkalommal egy óra mozgást és könnyebben felvehetjük a versenyt a kilókkal.

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek