Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Étvágycsökkentés természetesen

Dátum: 2014-05-12 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 9533 /

Minden fogyókúrázó rémálma a farkaséhség. Ez ellen számtalan készítmény létezik, de megpróbálhatjuk természetes módon is csökkenteni az étvágyunkat, hiszen mint sok minden más ez is leginkább akarat és néhány apró praktika kérdése.

Az étvágycsökkentés legjobb módja a folyadékfogyasztás! Egy nagy pohár (legalább 2 dl) szénsavmentes ásványvíz, gyors segítséget jelenthet. Amennyiben ezt már próbáltuk és nem bizonyult elég hatékonynak, érdemes néhány csepp frissen facsart citromlevet adnunk a vízhez.

A frissen facsart zöldség- és gyümölcslevek kalóriatartalma alacsony, ezért ezeket is nyugodtan ihatjuk. Egy nagy pohár paradicsomlé, vagy almalé azonnal csökkenti az étvágyunkat. Amennyiben tápanyag, vagy vitaminhiány miatt vagyunk éhesek, akkor sokkal jobb ha a zöldség- gyümölcslevek mellett döntünk. A szigorú diéták esetében ez könnyedén előfordulhat.

Mint sok minden más, így az éhség érzet is fejben dől el. Sokan úgy reagálnak a diétára, hogy a megszokottnál is éhesebbek. Ez az agyunk általános reakciója, amitől nem kell megrémülni. Mivel csökkentettük az ételek mennyiségét és valószínűleg változtattunk is a menün, hogy kalóriaszegényebb legyen a táplálkozásunk, ezért így reagál rá a tudatunk. Egy kis idő alatt viszont megszokhatjuk, hogy most nem a nagy evések időszaka van, hiszen szeretnénk magunkat formába hozni.

Amikor ránk tör az éhség érzet, érdemes elgondolkodnunk rajta, hogy valóban éhesek vagyunk-e? Mikor étkeztünk legutóbb? Mit ettünk? Itt a következő étkezés ideje? Vagy esetleg megláttunk valamilyen ínycsiklandó finomságot, ezért hirtelen ránk tört az éhségérzet? Ha ezeket a kérdéseket feltesszük magunknak, sok esetben rájövünk majd, hogy nem is vagyunk éhesek, csak a szemünk kívánja az adott finomságot, vagy egyszerűen csak pótcselekvésként étkeznénk.

Amennyiben fogyni akarunk, meg kell győznünk saját magunkat arról, hogy be kell tartanunk a diétát. Ez sokkal hatékonyabb megoldás, mint bármelyik étvágycsökkentő kapszula! Képzeljük el, hogy minden plusz étkezés során valamennyivel több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyire szükségünk van. Ez a kalóriamennyiség pedig zsírpárnák formájában a combunkon, hasunkon jelenik majd meg. Ugye, hogy már nem is vagyunk annyira éhesek?

Az akaraterő a legfontosabb a fogyókúrához! Amennyiben képesek vagyunk önmagunkat kontrollálni, egyszerűen megszabadulhatunk a súlyfeleslegtől és a kínzó éhségérzet is hamar elmúlik majd. Pár napra viszont szüksége van a szervezetünknek ahhoz, hogy megszokja a diétás étkezéseket!

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek