Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egynapos léböjt kúra

Dátum: 2014-05-13 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 15118 /

A léböjt kúra jótékony hatásai köztudottak. Elősegíti a szervezet méregtelenítését, kiürülnek a hosszú idő alatt felgyülemlett salakanyagok. Ennek köszönhetően fokozódik az anyagcsere működése, így a fogyás is könnyebben megy majd.

Sokféle léböjtkúra létezik, de az egyik legkönnyebb az egynapos léböjtkúra, amely A rövid időtartama miatt közkedvelt. Ez alatt az egy nap alatt nem érünk el látványos fogyást, de a szervezetünk megtisztul. Ennek köszönhetően az anyagcserénk működése is fokozódik és az emésztésünk is jobb lesz.

Az egynapos léböjtkúra előtti napon már ne együnk nehéz ételeket. Gyümölcsöt, zöldséget és tejtermékeket fogyasszunk és persze sok folyadékot. Így a gyomrunk számára nem lesz annyira megterhelő, a szilárd táplálék mellőzése.

Az egynapos léböjt kúra folyamán csak folyadékot fogyaszthatunk. Mivel szilárd táplálék nem kerül a szervezetünkbe, ezért nagyobb mennyiségű folyadékra van szükségünk.

A léböjt kúra napján szénsavmentes ásványvizet, cukormentes teát és zöldség- valamint gyümölcsleveket fogyasszunk. A reggelt kezdjük egy nagy pohár frissen facsart zöldséglével, amibe kerülhet paradicsom, répa és minden más zöldség, amelynek kedveljük az ízét. Így a szükséges vitaminok egy részét már a nap kezdetekor bejuttatjuk a szervezetünkbe.

A nap folyamán figyeljünk oda, hogy folyamatosan pótoljuk a folyadékszükségletünket! Az éhségérzet enyhítésére is megfelelő ha gyümölcs- vagy zöldséglevet iszunk, hiszen ezek tápanyagokban gazdagok. A kávé, üdítő és alkoholfogyasztást erre a napra felejtsük el, hogy a szervezetünk kitisztulhasson.

Érdemes beiktatnunk a nap folyamán egy kis mozgást is, hogy még inkább fokozzuk az anyagcsere működésünket. A léböjtkúrát követő napon fokozatosan térjünk vissza a szilárd táplálékhoz, hogy az emésztésünket ne terheljük túl. Válasszunk könnyed finomságokat, de a laktató, kalóriadús ételeket kerüljük.

Ismételjük meg az egynapos léböjtkúrát 3-4 havonta, hogy élvezhessük a jótékony hatásait! A szervezetünk kitisztul, a testünk felfrissül és üdébbek leszünk! Ha szeretnénk megszabadulni néhány felesleges kilótól, akkor is nagyon hasznos a léböjt kúra mellett dönteni! Könnyebben megy a fogyás, ha a szervezetünk nincs tele salakanyagokkal.

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek