Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A tíz kiló fölötti túlsúlytól, hogyan lehet megszabadulni?

Dátum: 2014-05-21 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 3313 /

Amennyiben tíz kiló fölötti súlyfeleslegünk van, azt jelenti, hogy nem mostanában kezdődtek a súlyproblémáink. Egy ideje már nem figyeltünk oda kellőképpen az étkezésünkre, ezért alakulhatott ki ilyen mértékű súlyfelesleg. Kár kétségbeesni, hiszen a nem kívánatos kilóktól megszabadulhatunk, de türelem kell hozzá!

Először is el kell fogadnunk, hogy a plusz kilókat nem néhány hét alatt szedtük magunkra, így leadni sem tudjuk őket ennyire gyorsan. Ahhoz, hogy tartós fogyást érjünk el, az életmódváltás mellett kell döntenünk!

Kezdjünk el egészségesen táplálkozni! Ekkora súlyfelesleg esetében szinte biztos, hogy kalóriadúsan és helytelenül étkezünk. A zsíros és magas kalóriatartalmú ételeket felejtsük el! A gyorséttermi finomságokat és a nassolni valókat is érdemes kihagynunk, ha karcsú alakra vágyunk. Szénsavas és cukros üdítő italok helyett igyunk inkább teákat és szénsav mentes ásványvizet. Már ezzel a néhány apró változtatással elérhetjük, hogy az anyagcserénk jobban működjön. Ráadásul ha kevésbé lesz leterhelve az emésztésünk jobban is érezzük majd magunkat.

Egy méregtelenítő kúra is csodákra képes! Válogassunk a sokféle kúra közül és csináljunk végig egy 5- napos, egy hetes méregtelenítő kúrát. Nem érdemes rögtön a legszigorúbbal kezdeni, tehát a léböjtkúrákat hagyjuk későbbre.

Ezt követően már vélhetőleg 2-3 plusz kilótól meg is szabadultunk.
Étkezzünk naponta többször, kisebb adagokat. A mértékletességre nagy hangsúlyt kell fektetnünk! Ha a kalóriadús ételek helyett zöldségeket és gyümölcsöket, valamint zsírszegény tejtermékeket fogyasztunk, a várt eredmények nem maradnak el. A húst nem kell teljes mértékben kiiktatnunk a táplálkozásunkból, de ha lehetséges szárnyas féléket, illetve halételeket fogyasszunk, hiszen ezeknek a legalacsonyabb a kalóriatartalma.

Az egészséges táplálkozás a legjobb módja annak, hogy beinduljon a fogyás. Ha vitamindús ételeket fogyasztunk, az anyagcserénk működése is fokozódik.

A mozgás legalább olyan fontos mint a helyes táplálkozás! Nem kell rögtön nehéz edzéstervekkel kezdeni, de fokozatosan el kell kezdeni mozogni! Akár kocogással, úszással is kezdhetjük a sportolást, az a lényeg, hogy olyan edzésformát válasszunk, amelyet szívesen végzünk. Az edzések számát és intenzitását folyamatosan növeljük. Ha már heti 3 alkalommal végig tudunk csinálni egy-egy órás kardióedzést, vagy ennyi időn keresztül tudunk futni, akkor a karcsú alak miatt sem kell aggódnunk!

A nagy súlyfeleslegtől való megszabadulás nem lehetetlen, de türelem, kitartás és életmódváltás szükséges hozzá! Ha havi 2 kilogramm plusz súlytól megszabadulunk, az már optimális eredmény. Nem a gyors fogyás a cél, hanem az, hogy az elért alakunkat meg is tudjuk tartani. Valamint az is lényeges, hogy ne legyen kínszenvedés a plusz kilóktól való megszabadulás! Ha az egészséges étkezés és a rendszeres testmozgás mellett döntünk, nem kell félnünk az elhízástól!

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek