Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A pénteki ebéd: 5 szuper tésztaétellel

Dátum: 2015-12-04 / Írta: Budai István / Látták: 45379 /

Ma tészta napot tartunk! :)




  • 1. Háromsajtos csirkés tészta

    haromsajtos

    Hozzávalók:

    1. 1 nagyobb csirkemell filé
    2. 3 ek olaj
    3. 1 kk só
    4. 1 nagy csipet bors
    5. 40 dkg tészta (nálam most olasz csavart)
    6. 3 dl főzőtejszín
    7. 1 tömlős sajt (nálam füstölt sajtos, 10 dkg)
    8. 2 dkg parmezán sajt
    9. 15 dkg trappista sajt
    10. 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

    A recept ide kattintva folytatódik!

    2. Bolognai spagetti

    spagetti

    Hozzávalók:

    1. fél kg darált hús
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. oreganó
    5. bors
    6. 1 nagy sűrített paradicsom
    7. olaj
    8. bazsalikom
    9. kakukkfű

    A recept ide kattintva folytatódik!

    3. Brokkolis tészta mediterrán módra

    brokk

    Hozzávalók:

    1. pici vaj
    2. 2 gerezd fokhagyma
    3. 1 brokkoli (kb. 50 dkg)
    4. 10 dkg füstölt tarja/szalonna
    5. 10-15 dkg reszelt sajt
    6. 30 dkg tészta (fodros nagykocka/szélesmetélt/csavart tészta)
    7. 1,5 dl tejszín
    8. 1,5 dl víz
    9. bors
    10. kis doboz paradicsompüré
    11. bazsalikom
    12. oregánó

    A recept ide kattintva folytatódik!

    4. Sonkás többsajtos spagetti

    sonkas

    Hozzávalók:

    1. 250 g spagetti tészta
    2. 1 tasak carbonara sajtszósz
    3. 2 dl tej
    4. 1 tubus tejszínes tömlős sajt (100g)
    5. 15 dkg selyemsonka
    6. 3 dkg margarin
    7. 1 ek zsemlemorzsa
    8. 15 dkg trappista sajt

    A recept ide kattintva folytatódik!

    5. Kolbászos, gombás lasagne

    lasagne

    Hozzávalók:

    1. 2 pár debreceni vagy másmilyen jó minőségű kolbász
    2. 6 db lasagne tésztalap
    3. 30 dkg gomba
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. 20 dkg paradicsom
    6. 1 ek paradicsompüré
    7. 4 ek víz
    8. 4 púpozott ek tejföl
    9. 1 tk dijoni mustár
    10. 30 dkg sajt
    11. kakukkfű (ízlés szerint)
    12. őrölt bors
    13. 1 ek olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik!

    Szólj hozzá