Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A hét bloggere: Nassoló Naplopó

Dátum: 2014-07-09 / Írta: Budai István / Látták: 7922 /

Mutatkozz be pár szóban!

Farkas Detti vagyok, a Nassolda blog írója.

Családommal Balassagyarmaton élek, 2 kislányunk van – 2 és 4 évesek. Szakmámat tekintve cukrász vagyok, de jelenleg még gyesen lévő anyuka.

Mióta blogolsz?

3. éve írom a blogomat, aminek alapötlete az lett volna, hogy megosszam másokkal is a recepteket amiket kipróbáltam; valamint, hogy segítsek az alapok leírásával a hozzám hasonló kezdő háziasszonyoknak. A következő kérdés válaszban meg lesz a miért is.

Kitől tanultál meg főzni?

Én anyukámtól és anyósomtól tanultam főzni. De mégis a legtöbb praktikát, receptet az internetről, autodidakta módon tanultam meg. (Ezért is gondoltam, hogy egy alap blogot indítok olyanoknak, akik még soha nem főztek.)

Lényegében sosem érdekelt a konyhai ténykedés, a kényszer szülte, hogy el kellett kezdenem sütni-főzni, ami aztán egy évtized alatt szakmámmá is vált.

A sütik szeretete miatt pedig az alapkonyha ötlete gyorsan köddé is vált.
Én a szűk családomra főzök, illetve ha családi összejövetel van bográcsban a tágabb családi körnek. Sütni viszont rokonoknak is szoktam, általában tortákat az ő igényeik szerint.

Itt megnézhetitek az eddigi munkáim egy részét:

https://nassolonaplopo.cafeblog.hu/kategoria/torta/


Mi volt a legnagyobb siker, amit elértél az életedben és mi az, amit el szeretnél érni?

Én nagyon büszke vagyok minden eddig elért sikeremre. Nagyon sok versenyt sikerült megnyernem, sok szakmabeli híres emberrel találkozhattam (Budai Péter, Búza Sanyi, Farkas Vili, Zila László, Bereznay Tamás, Varga Gábor), készült receptvideóm, süthettem élőben az m1 Család-barát című műsorában… Egy közel fél éven át tartó, több lépcsős versengésben bekerülhettem a több ezer szakács közül a top10-be. A sütögetésemnek hála eljutottunk többször nyaralni egy-egy hétvégére és a Cafeblog VIP programjának köszönhetően a havonta legolvasottabb top 20 blog között is szerepelek szinte minden hónapban.

Ezzel picit kiegészíthetem az egyébként kevéske gyesemet, ami nagy segítség. A programnak hála pedig sok helyen megjelennek a receptjeim, bejegyzéseim, sok látogatót csalogatva az oldalamra és ez nagyon jó érzés.
Bővebben itt olvashattok róla:

https://nassolonaplopo.cafeblog.hu/elorelepeseim

Amit el szeretnék érni, azt nem írom le! :) Babonás vagyok!

Sütés, vagy főzés?

Sütés. Ez egyértelmű. Főzni annyira nem szeretek, de persze muszáj. :)

Melyik a kedvenc ételed?

A kedvenc ételem….nem is tudom. Mindig más. Jelenleg a zserbó, mert végre sikerült nagyon finomra készítenem!

Van is rá valami tuti recepted?

Naná!

https://nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/06/30/mennyei-zserbo-gerbeaud/

Én imádok itthon elkészíteni üzletben is kapható finomságokat. Pénztárcakímélőbb – ami családosoknak pláne fontos – és nem mellesleg e-betű mentes, ezerszer finomabb, vagy épp a megszokott, rég elfeledett ízt idéző finomságok lesznek.

Túrós rúd (túró rudi)

rudi

https://nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/01/27/turo-rudi-hazilag/

Retro krémtúró

kremturo
https://nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/02/19/vanílias-kremturo-hazilag/

Foltos poharas puding (Paula)

paula

https://nassolonaplopo.cafeblog.hu/2013/06/07/paula-hazilag/

Vaníliás karika

vaníliás

https://nassolonaplopo.cafeblog.hu/2013/11/22/retro-vanílias-karika/

Téli fagyi

telifagyi

https://nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/07/06/retro-teli-fagyi-nyaron/

Mindig az aktuális blogger nevezi meg az utódját. Te kit választasz? A választásod indokold is meg!

Miután most kissé túlteng bennünk a cukor a sok édesség után, egy kicsit könnyedebb, egészségesebb blogot szeretnék ajánlani.

Andi, a Salátagyár blogot írja, könnyen elkészíthető, ínycsiklandozó salátái nem csak a szemet gyönyörködtetik.

https://salatagyar.cafeblog.hu/

Nagyon köszönöm, hogy lehetőségem nyílt a hét bloggerének lenni!
Köszönöm Anitának, Neked is István és mindeninek, aki kíváncsi rám! :)

Szólj hozzá