Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A hét bloggere: Danadi’s Kitchen

Dátum: 2014-05-22 / Írta: Budai István / Látták: 1923 /

Mutatkozz be pár szóban!

Kovács Dana Gabriellának hívnak, Pesten élek egy családi házban a családommal. Párommal két gyermeket nevelünk. Ami néha nem is olyan egyszerű ha a két gyermek között 16 év a különbség. Egy multi cég építészeti és pénzügyi területén dolgozom. A sütés-főzés a szenvedélyem, hobbi és munka egyben, és ez így jó.

Mióta írsz blogot és mi volt a motivációd ami miatt elkezdted?

Nagyjából egy, másfél éve az általam elkészített ételeket elkezdtem csak úgy a magam szórakoztatására szépen tálalni, majd fotózni. Nem vagyok fotózseni, bár ez a képeken úgyis látszik, de szerintem fontos, ha van egy recept, akkor egy fotó is kerüljön mellé. Vizuális típus vagyok, szeretem az elképzelt dolgokat (jelen esetben ételeket) látni is. Bármilyen receptet olvasunk, legyen az szakácskönyvben vagy interneten talált, a kép és a látvány az, ami eldönti, hogy elkészítjük-e valaha, vagy sem.

A receptjeimet eleinte az ismerőseimmel osztottam meg, de mindig várták az újabb és újabb ötleteket. Végül lányom volt az, aki „rávett” a blog írásra – hiszen ő akkor már saját blogját sikeresen vezette. Na és innen már nem volt megállás. Immár másfél éve írom a Danadi’s Kitchen blogot.

Kitől és mikor tanultál meg főzni? Hány személyre főzöl és kik ők?

Főzni általában magunktól tanulunk meg, de soha ne felejtsük el kik voltak azok, akik az alapot adták nekünk. Ők pedig anyukám, nagymamám és Oma voltak. Nagymama a magyar ételek elkészítését, anyu és Oma pedig a német hagyományok fontosságát és a német konyha sokszínűségét mutatták meg. Amióta az eszemet tudom, a konyhában sürgök-forgok.

Korábban persze csak azért, hogy feltartsam anyut a főzésben. Ma már én vagyok anyuka és a gyerekeim azok, akik sürgölődnek mellettem – és ez jó, mert ilyenkor is együtt lehetünk.

Az hogy hány személyre főzök, változó. Általában 4 de gyakran előfordul, hogy az egész nagy család nálunk eszik, olyankor 13 személlyel számolok. Ez az én világom, imádom ha körülvesznek.

Mi volt a legnagyobb siker, amit elértél az életedben és mi az, amit el szeretnél érni?

Sikerként sok mindent elkönyvelhetünk magunknak. Úgy gondolom az életben az apró sikerek is legalább olyan fontosak, mint a mások által ismert és elért eredmények. Egy jól sikerült vacsora a nagyobb családdal közösen éppúgy fontos számomra, mint az az újságcikk, ami a Vidék Íze újság anyák napi számában jelent meg a receptemmel, vagy a visszajelzések az olvasóimtól, akik a facebookon és a Danadi’s Kitchen blogomon egy kicsit részesei a konyhámban készült ételeknek. Ezek mind boldoggá tesznek, és előre visznek.

Mindig is nagy álmom volt egy kis panzió vezetése, ahol a vendégeket a családi hangulattal és az általam készített ételekkel varázsolhatom el. Persze nagy álmok ezek, és ha nem is érhetjük el őket, legalább álmodni merjünk nagyokat.

Sütés, vagy főzés?

Inkább a főzés, hiszen az mindennapos nálam. Az igazi varázslat nem csak egy csodaszép torta elkészítésében rejlik, hanem abban, hogy bármit is készítünk el, azt szívből tegyük. Mert egy karéj vajas kenyér is legalább olyan finom és szép tud lenni, mint egy marcipános torta, a lényeg az érzés, amit átadunk vele.

Melyik a kedvenc ételed?

Kedvenc ételről csak többes számban tudnék beszélni, mert van jó pár. De az abszolút kedvenc a német burgonyasaláta, amit anyu szokott karácsonykor elkészíteni. Nálunk ennek már hagyománya van. Ez az saláta szenteste kerül az asztalra. Német hagyományok szerint az étel kimondottan a háziasszonyokat kíméli meg azzal, hogy már előre elkészíthető.

A különlegességét a salátában található csirke és zöldségek adják, melyeket előtte egy jó húslevesként már megfőztünk. Érdemes kipróbálni, engem nagyon megfogott. Anyu így karácsonykor szó szerint vájlingnyi mennyiséget készít nekünk, tudva, hogy mennyire szeretjük. <3

Van is rá valami tuti recepted?

Bizony van, de ezt megtalálhatjátok a blogon is, több más érdekes recept, és kedvenc mellett. Nagyon sokszor készült nálam, de akkor az igazi, amikor anyu készíti – mert szíve, lelke benne van.

Melyik az az 5 általad írt blogpost, amit szívesen megosztanál a receptneked.hu olvasóival?

Nehéz választani, de leginkább ezek állnak a legközelebb hozzám:

Az egyszerűsége miatt:

Zöldborsókrém leves pirított baconnel

A hagyományok és Oma tiszteletére:

Oma’s Quarkkuchen – vagyis Nagyi túrótortája

A különlegessége miatt:

Töltött libanyak 

Azért mert csülök nélkül nem élet az élet:

Mustáros csülök hagymás répás körettel, juharszirupos tökmagolajos öntettel 

És végül mivel a juhtúró sokunk kedvence és rengeteg féle ételt készíthetünk belőle:

Juhtúrós snidlinges rakott csirkemell

A hét bloggere cím minden héten másra vándorol! Mindig az aktuális blogger nevezi meg az utódját. Te kit választasz? A választásod indokold is meg!

Választásom ezúttal egy férfi blogger társamra esik. Receptjeit a receptneked.hu oldalon már nagyon régóta követem és sokszor el is készítettem. Motivál az, hogy férfiként nem csak az ételek elkészítése fontos számára, hanem azok tálalása is, ami az én gyenge pontom is. Ő pedig Kautz József. Szívesen olvasnék róla, és szerintem ezzel többen így vagyunk.

Szólj hozzá