Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

7 savanyúság recept, amit ki kell próbálnod

Dátum: 2016-07-05 / Írta: Budai István / Látták: 144891 /

Mindegy, hogy a csalamádét, vagy a kovászos uborkát szereted jobban, itt mindkettőből találsz tökéleteset!




  • 1 . Nyári savanyúság télire

    nyeri

    Recept:

    1. 2 kg uborka
    2. 2 kg káposzta
    3. 1 kg hagyma
    4. 1 kg paprika
    5. 0,5 kg sárgarépa
    6. 7 dkg só
    7. 1 kg cukor
    8. 3 dl 20 %-os ecet
    9. 1 kávéskanál nátrium-benzoát
    10. 1 kávéskanál borkén

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Lengyel sós buorka

    lengyel

    Hozzávalók:

    1. 10 kg uborka
    2. kb. 5-6 csomag kapor
    3. 5-6 fej fokhagyma
    4. kb. 8 liter forralt, meleg víz
    5. 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Kenyérrel kovászolt uborka

    koviubi

    Hozzávalók:

    1. 2,6 kg fürtös uborka
    2. Fél fej fokhagyma csíkokra vágva, (így jobban kioldódik aromája)
    3. 1 nagyobb csokor friss kapor
    4. 1 pici csilipaprika
    5. 1,5 l. meleg víz,
    6. a víz minden literéhez, 1 ek. só. (1,5 ek. az egész üveghez)
    7. 1 szelet kenyér a tetejére
    8. Friss kakukkfű, és pici csombor (borsikafű) is került az üvegbe

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Kakukkfüves savanyított karfiol

    karfiol

    Hozzávalók:
    (3 db 7 dl-es üveghez)

    1. 2 kis fej karfiol
    2. 1 l víz
    3. 1,5 ek kristálycukor
    4. 1,5 ek só
    5. 1 ek szemes bors
    6. 1 ek fekete mustármag
    7. 5 babérlevél
    8. 3,5 dl 10 %-os ecet

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Gyors uborka (már aznap fogyasztható)

    gyorsubi

    Hozzávalók:

    1. 1 liter folyadékhoz:
    2. 10 dkg cukor
    3. 1 liter víz
    4. 1 ek só
    5. 75 ml 20%-os ecet
    6. 1 csomag kapor
    7. 1 fej hagyma
    8. üvegenként 1-1 chili vagy más erős paprika
    9. egész bors
    10. mustármag
    11. babér levél
    12. torma
    13. 1-1,5 kg uborka

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Csalamádé

    csali

    Hozzávalók:

    1. 1 közepes fej káposzta
    2. 1 kígyóuborka
    3. 1 nagy szál sárgarépa
    4. 3 közepes fej vöröshagyma
    5. 30 g só
    6. 120 g cukor
    7. 150 ml 10%-os ecet (vagy 75 ml 20%-os)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Vödrös vegyes savanyúság

    vodros

    Hozzávalók 10 literes vödörhöz:

    1. 4 liter víz
    2. fél liter 20%-os ecet
    3. 12 dkg só
    4. 68 dkg cukor
    5. 4-5 babérlevél
    6. 1/4 csomag mustármag
    7. 1/4 csomag egész bors
    8. 2 dkg borkénpor
    9. 1 kávéskanál nátrium benzonát
    10. 3-4 meggyfa levél
    11. 1-2 kisebb diófa levél
    12. paprika – ketté vágva és kimagozva több fér bele
    13. zöld paradicsom
    14. karfiol
    15. erős paprika
    16. apró hagyma
    17. még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét.

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá