Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

30 napos diéta

Dátum: 2014-05-07 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 142918 /

A 30 napos diéta megalkotása Dr. Howard Sharipo nevéhez köthető. Nem új keletű ez a diéta, ugyanis már több mint 20 esztendeje létezik. Az évek során számos ember fogyott már le a program segítségével. A diéta a fokozatosság elvén működik és lépésről-lépésre segít elsajátítani az egészséges táplálkozás és az egészséges életmód alapelveit.

Nem csupán egy fogyókúrás módszer ez, amely a kilók elleni harcban lehet a segítségünkre, hanem akár egy új életmód kialakítására is alkalmas a program.  Ezzel biztosítható az, hogy a 30 napos diéta során leadott kilók ne jöhessenek vissza a későbbiekben sem. Eme diéta segítségével kivédhető például a jojó-effektus is.

A 30 napos diéta lényege a fokozatosság

A 30 napos program alatt a bevitt kalóriák mennyiségét 1350-re kell korlátoznunk. Ezt azonban nem egyik napról a másikra kell megtennünk. A kalóriadús és egészségtelen ételeket fokozatosan el kell hagyni, helyettük át kell állni az egészségesebb ételek fogyasztására. Kezdetben csupán elég, ha a reggelidet reformálod meg, majd a következő héten már az ebédet is átalakíthatod egy egészségesebb fogássá. A program harmadik hete a vacsora lecseréléséről szól, míg a befejező, vagyis a negyedik héten már a tízóraidat és az uzsonnádat is átalakíthatod. Így nem drasztikusan változtatod meg az étkezési szokásaidat, hanem fokozatosan, lépésről-lépésre.

A 30 napos diéta végére már teljesen átalakul az étrended és teljesen egészséges és minőségi ételeket fogsz fogyasztani a nap minden szakában.

Mint azt fentebb írtuk, a diéta kezdetén a reggeli reformálásával kell elkezdenünk a folyamatot. Ahhoz azonban, hogy a módszer eredményes és látványos lehessen nem szabad elfelejtenünk azt, hogy a többi étkezésünkre is oda kell figyelnünk. A reggeli átalakítása önmagában nem elegendő a súlyvesztéshez, ezért ha lehet az egészséges reggelit ne egy zsíros és nehéz ebéd kövesse majd.

Az ételek mennyisége alapvetően nem fog megváltozni a 30 nap alatt, csupán a minőségük változásában lesz jelentős eltérés. Egészségesebb, rostban és fehérjében gazdag fogások kerülnek majd az asztalunkra, amelyek sokkal tovább tartó telítettség érzést okoznak majd.

A diéta pontos betartásával, akár 8-10 kilótól is sikerülhet megszabadulnunk, a harmincadik nap végére.

 

A diéta sikerességéhez azonban néhány jó tanácsot érdemes megfogadni:

  • Az elfogyasztott ételek nagy részben gyümölcsökből, növényi magvakból és zöldségekből álljanak,
  • az elfogyasztott tejtermékek zsírszegények legyenek,
  • a zsíros húsok helyett részesítsük előnyben a sovány szárnyas húsokat,
  • soha ne teljen el két étkezés között hosszabb idő, vagyis ne éheztessük ki magunkat. Többször együnk kevesebbet, így elkerülhető lesz a túlevés,
  • továbbá érdemes minden napra beiktatni némi mozgást is. Elegendő lehet akár, napi 10 perc séta is, vagy egy laza torna, sőt akár az otthoni házimunkák elvégzése, sőt a takarítás is szóba jöhet.
  • A diéta során fordíts kiemelt figyelmet a folyadékfogyasztásodra is. A napi 2-2,5 liter folyadékot szénsavmentes ásványvízből, csapvízből, illetve cukormentes gyógyteából biztosítsd magadnak.
  • Törekedj arra, hogy változatos ételeket fogyassz, így garantáltan nem fogsz majd ráunni az egészséges ételek ízére. Fogyassz új gyümölcsöket, zöldségeket, sőt bátran ízesítsd az ételeidet olyan fűszerekkel, amelyeket azelőtt még nem próbáltál ki. Az erős fűszerezés egyébként is nagy segítség lehet egy fogyókúra során, mivel az erőteljes ízek stimulálják az ízlelőbimbóinkat, ezáltal a jóllakottság érzése is hamarabb jön el.
  • Fontos, hogy a legkiadósabb étkezésed mindig a reggeli legyen, így elkerülheted, hogy a nap folyamán farkas éhség törjön rád.

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek