Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 savanyú káposztás recept, amit ki kell próbálnod!

Dátum: 2016-10-11 / Írta: Budai István / Látták: 192136 /

A savanyúkáposzta dugig van vitaminnal és Isteni magyaros ételeket lehet belőle készíteni!



  • 1. Savanyú káposztás kenyér

    kaposzta

    Hozzávalók:

    1. 375 g kenyérliszt
    2. 1/2 zacskó szárított élesztő
    3. 1 teáskanál só
    4. 2 teáskanál köménymag
    5. 2 evőkanál vaj
    6. 2,5 dl langyos víz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Toroskáposzta

    toros

    Hozzávalók:

    1. 2 kg savanyú káposzta
    2. 1 kg sertéscomb
    3. 2 kk só
    4. 1 tk őrölt bors
    5. 1 tk ételízesítő
    6. 2 ek házi darált paprika
    7. 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
    8. 1 dl olaj
    9. 1 nagy fej vöröshagyma
    10. 1 mk őrölt pirospaprika

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Kolozsvári rakott káposzta

    kolzsvari

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg savanyú káposzta
    2. 1 kk őrölt kömény
    3. 4 babérlevél
    4. 1,5 bögre rizs
    5. 1,5 kg darált hús (dagadó)
    6. 3 vöröshagyma
    7. 4 gerezd fokhagyma
    8. őrölt bors
    9. 1 ek pirospaprika
    10. 1 ek borsikafű (morzsolt, szárított)
    11. 1 ek kapor (morzsolt, szárított)
    12. 1 szál füstölt kolbász
    13. 10 dkg kolozsvári szalonna
    14. 3 ek zsír
    15. 5 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Vecsési savanyún sült oldalas

    oldalas

    Hozzávalók:

    1. 1 oldalas
    2. 1 csokor lestyán
    3. bors
    4. paprika
    5. 4-5 gerezd fokhagyma
    6. 2 közepes vöröshagyma
    7. 2-3 paradicsom
    8. 25 dkg savanyú káposzta
    9. kevés olaj a páchoz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Székelykáposzta

    szekely

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg sertés lapocka
    2. 2 kg savanyú káposzta
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. 10 dkg füstölt szalonna
    6. 1 ek pirospaprika
    7. 2 paradicsom
    8. 2 paprika
    9. 3 babérlevél
    10. 1 kk őrölt kömény
    11. őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Vörösboros csülkös káposzta

    csulkos

    Hozzávalók:

    1. 2 közepes kicsontozott csülök
    2. fél kg savanyú káposzta
    3. 2-4 dl vörösbor
    4. bors
    5. pirospaprika
    6. gulyáskrém
    7. 2-3 nagyobb hagyma
    8. zsír

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Húsos rizses káposzta

    husoskapi

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertés comb vagy lapocka
    2. 1 kg savanyú káposzta
    3. 3 fej vöröshagyma
    4. 1 ek pirospaprika
    5. őrölt bors
    6. 15 dkg füstölt szalonna
    7. 2-3 db babérlevél
    8. 20 dkg rizs
    9. 1 db paprika
    10. 1 db paradicsom

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Korhely leves lencsével

    korhely

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg füstölt sertéscsülök
    2. 10 dkg gyulai kolbász
    3. 15 dkg lencse
    4. 3 evőkanál napraforgóolaj
    5. 80 dkg savanyú káposzta  (vecsési fehérboros amit nem kell kimosni)
    6. 1 dkg fokhagyma
    7. 5 dl tejföl
    8. 5 dkg liszt
    9. 1 teáskanál mustár
    10. 1 késhegynyi só
    11. 1 késhegynyi őrölt fekete bors
    12. 4 db babérlevél
    13. 2 db közepes vöröshagyma

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Savanyúkáposzta húsgombóccal

    gomboc

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg fehérboros savanyú káposzta
    2. 1 közepes fej vöröshagyma
    3. 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
    4. 2-3 babérlevél
    5. chili pehely
    6. 1 dl étolaj
    7. 1-2 ek pirospaprika
    8. 40 dkg darált sertéshús
    9. 1 csésze rizs
    10. 2 gerezd fokhagyma
    11. 1 tk őrölt köménymag
    12. 1 tk őrölt pirospaprika
    13. 2 közepes méretű tojás
    14. 1 tk bors
    15. 1 tk majoránna
    16. borsikafű
    17. 10 dkg füstölt kolbász
    18. 2 ek étolaj
    19. 2 csapott ek liszt
    20. 1 mk pirospaprika

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Savanyúkáposztás bableves

    bableves

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg savanyú káposzta
    2. 10 dkg szárazkolbász
    3. 30 dkg füstölt-főtt tarja
    4. 3 szál sárgarépa
    5. 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
    6. 1 kk só
    7. 1 nagy csipet őrölt bors
    8. 1 tk házi darált paprika
    9. 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    10. 2 púpos ek liszt
    11. 2 ek olaj
    12. 1 tk őrölt pirospaprika
    13. 2 dl tejföl
    14. 2,5 liter víz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

     

    Szólj hozzá

    Ajánlott cikkek