Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos zakuszka recept

Babos zakuszka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
480 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg fejtett bab (fehér)
    • 5 kg paradicsompaprika
    • 3 kg kápia paprika
    • 2 kg vöröshagyma
    • 2 l paradicsomlé
    • babérlevél ízlés szerint (1 kis tasak)
    • 20 g fekete bors (1 kis tasak, szemes)
    • só ízlés szerint
    • 1,5 l napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A babot puhára főzzük. Kb 70 %-át ledaráljuk vagy turmixszoljuk, a maradékot egyben hagyjuk és majd a végén a kész masszába forgatjuk.

    A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és ledaráljuk.

    A hagymát megpucoljuk, ledaráljuk, majd 1 l olajat felhevítünk és megdinszteljük benne a hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a ledarált paprikákat, majd addig főzzük, amíg sűrű nem lesz a massza, majd ekkor fűszerezzük.

    A végén hozzáadjuk a maradék olajat, paradicsomlevet, darált babot és tovább főzzük, amíg az olaj ki nem ül a keverék tetejére. Ekkor hozzáadunk 1 kk szalicilt, jól elkeverjük és még kb 5 percig forrlajuk. Csak akkor adjuk hozzá az egész babot, amikor levettük a tűzről a keveréket.

    A kész masszát alaposan elmosott üvegekbe merjük, jól lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük addig, amíg teljesen ki nem hűl.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből kb. 17-18db 420ml-es befőttes üveg lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá