Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás-narancsos pácban érlelt szarvascomb nyársra fűzve recept

Áfonyás-narancsos pácban érlelt szarvascomb nyársra fűzve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók kb. 6 db nyárshoz:

    • 30 dkg szarvascomb
    • 5 ek mustár
    • 2 ek darabos Extra Jam (áfonyalekvár)
    • 1 db narancs
    • 1/2 tk. apróra vágott rozmaring
    • só, bors
    • 3 db közepes lilahagyma
    • 3 db közepes paradicsom
    • 10 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    A szarvascombot nagyobb darabokra (kb.3×3 cm) felkockázzuk sózzuk, majd borsozzuk.

    Mustárt, apróra vágott rozmaringot, áfonyalekvárt, narancs reszelt héját és levét összekeverjük és a húsokat beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

    Következő nap negyedekre vágjuk a paradicsomot, a lilahagymát és vékony szeleteket darabolunk a szalonnából.

    Egy nyársra sorban felszúrjuk a lilahagymát, szalonnát, szarvascombot és a paradicsomot. Addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és nyársunk!

    Tipp:


    Ha a nyársunk elfogy menet közben, akkor erősebb rozmaringágat használjunk helyettesítésként. Erre szúrjuk rá a húst és a zöldségeket!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek