Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Franciakrémes torta recept

Franciakrémes torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1 db tojás sárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 ek ecet
    • csipet só

    Krémhez:

    • 4 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 9 db tojásfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1,2 l víz
    • 1/2 l Meggle cukrászhab (habtejszín)

    A mázhoz:

    • 1/2 tk nescafé
    • 5 ek tej
    • 20 dkg cukor
    • 7 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. 2 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük, majd két egyenlő kör alakú lapot vágunk ki a megsült tésztából.

    A pudingporokat a cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások kemény habját, amelyben már előzőleg 20 dkg porcukrot is elkevertünk. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percet és forrón az alsó lapra kenjük.

    Az alsó lap köré egy kartonból vágtam keretet, melyet fóliával vontam be és úgy öntöttem bele a krémet.

    A másik lapot bevontam mázzal, majd cikkekre vágtam. A karamellmázhoz a nescafét atejben feloldjuk és a cukrot hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik levesszük a tűzről és margarint keverünk hozzá.

    A habtejszínt keményre felverjük, majd a krémre simítjuk, a habrózsákhoz, a torta körbevonásához hagyunk belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek