Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Coca-colás üveg torta recept

Coca-colás üveg torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók egy 2 l-es üveg megtöltéséhez:

    Piskóta:

    • 8 tojás
    • 8 ek liszt
    • 5 ek cukor vagy édesítőszer
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor (el is maradhat)
    • 1 ek édesített instant kávé 1/2 dl vízzel összekeverve (jó a sima, lefőzött kávé is)

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 ek cukor vagy édesítőszer
    • 1 dl víz
    • 1 ek instant kávé
    • 20 dkg vaj vagy margarin

    Formához:

    • 60 dkg étcsokoládé felolvasztva kb
    • 1/2 dl olajjal

    Elkészítése:

    Krém:

    A pudingporokat az instant kávéval és vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a curkot és a tejet, majd összefőzzük.

    Ahogy levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat vagy margarint,majd ha teljesen kihűlt, géppel jól felhabosítjuk.

    Bevonás:

    A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd az olajjal elkeverjük. Selymesen bársonyos állagú legyen. Lehet kevesebbel is kezdeni és pótolni, ha nem elég. Én biztosra akartam menni, ezért inkább vastagabban vontam be az üveget.

    A kimosott kólásüvegről levágjuk a kis karikát, ami a száján van és félretesszük. Tálaláskor visszatesszük a kész süire.

    Lefektetjük az üveget és kivágunk egy téglalap alakú formát belőle, majd az olvasztott csokoládéból töltünk az üvegbe és óvatosan körbeforgatjuk (valami legyen alatta, hogy ne az asztalra folyjon ki esetleg a csoki, ha túlfordítjuk).

    Érdemes a nyílásnál kezdeni a bevonást, mert utána már könnyebben kicsordul az üregen keresztül. Hideg helyen megdermesztjük, majd újra megismételjük a folyamatot és szintén jól kihűtjük.

    Piskóta:

    Amíg dermed a csokoládé, addig elkészítjük a piskótát. A tojásokat a cukorral vagy édesítővel egy robotgép segítségével kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a vízben elkevert instant kávét, vagy a sima lefőzöttet, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.

    Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A kihűlt piskótát csíkokra vágjuk és a kezünk ügyébe rakjuk a krémet is.

    Összeállítás:

    A résen keresztül először a piskótacsíkokat rakjuk be úgy, hogy az üveg alját és az oldalát rakjuk körbe. Ha már nem tudunk többet belerakni, akkor jöhet a krém. Óvatosan kanállal megtöltjük (az üveg szájánál is) a belsejét és ahogy töltjük, úgy rakjuk a piskótát is körbe, végül a résnél is piskóta legyen, majd ha kész, akkor ezt a részt is beöntjük csokoládéval és jól kihűtjük az egészet.

    Én este készítettem és egy éjszakát a hűtőben pihent, majd mielőtt elkezdtem “lehámozni” az üveget, betettem a fagyasztóba 20 percre, aztán szépen le is tudtam szedni a műanyagot róla. Nagyon finom lett!

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek