Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás túrótorta recept

Áfonyás túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg liszt (finom)
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 1 csipet só
    • 10 dkg hideg felkockázott vaj
    • 1 ek tejföl
    • 5 dkg porcukor
    • 1 tojássárgája

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 2 tojás
    • 125 g tejföl
    • 4 ek fruktóz (cukor)
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg áfonya

    A tetejére:

    • 10 dkg áfonya

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A sütemény elkészítését a tésztával kezdjük. A lisztet egy tálba rakjuk, összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a cukrot. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és amíg a tölteléket készítjük, a tésztát pihentetjük.

     

    Töltelék készítése:

    A töltelékhez egy tálban villával összetörjük a túrót, ezután hozzárakjuk a tojásokat, a tejfölt, a citromhéját, a cukrot és a vaníliát, és alaposan összekeverjük. Ezután a megmosott és lecsepegtetett áfonyát is hozzárakjuk, és azzal is óvatosan összeforgatjuk.

    Összeállítás:

    A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Egy előzetesen kivajazott kisméretű tortaformába nyomkodjuk. Az alját villával megszurkáljuk, és ráöntjük a túrós-áfonyás masszát.
    Ezután a megmaradt tésztából golyócskákat formázunk, és kirakjuk vele a tortát úgy, hogy egy szem áfonyát egy golyócskával felváltva körberakjuk a tetején.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percet sütjük.

    A Áfonyás túrótorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 255 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek