Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-paradicsomos spagetti recept

Tejszínes-paradicsomos spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 2 szál póréhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • kb 10 db koktélparadicsom
    • 300 g spagetti tészta
    • 0,5 l Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 1 tk só
    • 1 tk bors
    • 1/2 tk rozmaring
    • 1 tk chili por (őrölt)
    • 3 ek olívaolaj
    • 1/2 csokor friss petrezselyem
    • reszelt parmezán a tálaláshoz
    • 1 cs spagetti tészta

    Elkészítése:

    Felhevítjük egy nagyobb magasfalú serpenyőben az olajat, megdinszteljük a felvágott hagymákat, majd hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat.

    Hozzáadjuk a sót, borsot, rozmaringot, chilit, majd ha kicsit már megszikkadt a paradicsom, jöhet a tejszín.

    A tejszín mennyisége változtatható, én szeretem, ha jó krémes és leves a tészta, ezért készítettem fél literrel.

    Összeforraljuk az egészet.

    Közben enyhén sós vízbe kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a kész paradicsomos tejszínhez adjuk a és jól összekeverjük.

    Friss, aprított petrezselyemmel és parmezánnal ízesítjük a végén.

    Tipp:

    Parmezán közben, a mártásba is rakható, így jobban kijön az íze, majd a végén pluszban is szórható rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek