Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel recept

Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 1 kis csokor (3 dkg) friss medvehagyma
    • 1 ek olaj
    • 1 kk fokhagymapor
    • 1 kevés só
    • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • frissen őrölt szerecsendió
    • 1 ek liszt
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 5 dl tésztalé (ebben főtt a sacchettini)
    • 1 ek vaj
    • 1 csomag (25 dkg) sacchettini tészta

    Elkészítése:

    A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és a mosott, aprított medvehagymát rádobjuk.

    Közben a töltött tésztát kifőzzük, és a levét félretesszük. Nagyon ízletes a töltött tészta leve, hiszen a szarvasgomba íze is benne érződik.

    A liszttel megszórjuk a kissé párolt medvehagymát, és kevés sóval, borssal és szerecsendióval, valamint fokhagymaporral ízesítjük. Ezután a tésztalével felöntjük, és kb. 10 percig főzzük. Botmixerrel pépesítjük, és a tejszínt is hozzákeverjük.

    A keményítőt kevés vízzel elvegyítjük, és azt is beleöntjük, hogy besűrűsödjön a mártás. Ettől lesz krémesen lágy.

    Tipp:

    A tésztát készen vásároltam, viszont a mártást én készítettem a nagyon intenzív ízű, aromás, friss medvehagymából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek