Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsinta gluténmentesen recept

Gundel palacsinta gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 2 db tojás
    • 20 dkg rizsliszt
    • 4 ek tápióka keményítő
    • csipet só
    • 4 tk cukor/eritrit
    • 4 dl tej/rizstej
    • 4 dl szódavíz

    A töltelékhez:

    • 15 dkg darált dió
    • 2 ek eritrit
    • 1 dl kókusztejszín
    • 2 ek rum(opcionális)
    • fahéj (opcionális)

    A tetejére:

    • 4 ek kakaópor
    • 4 ek eritrit
    • víz

    Elkészítése:

    Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük – a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk.

    Ha teljesen sima a keverék, szódavízzel (buborékos ásványvízzel), palacsinta sűrűségűre készítjük. Nem biztos, hogy az összes víz kelleni fog!

    A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. Ízlésünknek megfelelően tehetünk bele több édesítőt, fahéjat vagy rumot.

    A kisült palacsintákat ezzel a krémmel töltjük meg.

    Tetejére csokiöntet kerül, amihez egy kis lábasban a cukrot, a kakaóport kevés vízzel összefőzünk.

    Ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.

    Tipp:

    Tartalmasabb leves után főételnek ajánlom. Ha desszertnek szánjuk, felezzük a mennyiséget!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek