Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis-kolbászos ragu metélt tésztával recept

Cukkinis-kolbászos ragu metélt tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 db zsenge sárga cukkini
    • 1 db zsenge zöld cukkini
    • 2-3 db debreceni (v. jóféle kolbász)
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kisebb csokor petrezselyemzöld
    • őrölt színes bors
    • 1,5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 2 ek olívaolaj
    • 20 dkg széles metélt (v. ízlés szerinti tészta)

    Tálaláshoz ízlés szerinti kemény sajt

    Elkészítése:

    A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A kolbász vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és süssük pár percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd szórjuk meg a petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve, addig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

    Végül öntsük fel a főzőkrémmel, (v. tejszínnel) keverjük óvatosan össze, majd addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

    Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük, és csepegtessük le, és rögtön tálaljuk.

    Tálaláskor tegyük a tésztát tányérra, kanalazzuk rá a cukkinis-kolbászos ragut, majd szórjuk meg ízlés szerint a sajtforgáccsal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek