Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges-tejszínes pulykacsíkok recept

Zöldséges-tejszínes pulykacsíkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 80 dkg pulykacomb filé
    • 3 ek olaj
    • 2 közepes szál sárgarépa
    • 2 dl zöldborsó
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 1 púpos tk liszt
    • 3 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (20%-os)

    Elkészítése:

    A húst és a zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, majd a pulykát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát negyed karikára szeleteljük.

    A lecsepegett húst a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

    Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

    Ha már puha a hús, de van még leve, hozzáadjuk a zöldségeket is.

    A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ha már a répa és a borsó is megfőtt, a raguhoz keverjük, hagyjuk besűrűsödni.

    (Itt még érdemes megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet kíván egy kevés sót.)

    Melegen, főtt tésztával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek