Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerincben sült csirkemell recept

Őzgerincben sült csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell
    • 10 dkg csirkemell sonka
    • 10 dkg kemény sajt
    • 1 csomag újhagyma
    • 20 dkg bacon
    • 6 tojás
    • 6 szem aszalt szilva
    • szárnyas fűszer

    Elkészítése:

    Az őzgerinc formát kibéleljük baconnel úgy, hogy az egyik szelet az egyik, a következő a másik oldalon lógjon túl.

    A csirkemelleket kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk és szárnyas fűszerrel befűszerezzük. A legjobb, ha ezt a műveletet a készítés előtti napon elvégezzük és hűtőben érleljük.

    A befűszerezett húsok felét elrendezzük az őzgerincben, majd rárakjuk a többi hozzávalót: reszelt sajtot, az aszalt szilvát, a csíkokra vágott sonkát, a karikára vágott újhagymát, majd ráütünk négy tojást, mintha tükörtojást sütnénk. A tojásokat kicsit megsózzuk.

    A maradék 2 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a húst, majd rakjuk rá a maradék csirkemell kockákat.

    Takarjuk be a kilógó szalonnákkal, majd borítsuk be alufóliával és állítsuk egy tepsibe, amibe 1 bögre vizet is öntünk.

    220 fokon 1 órán át sütjük. Utána levesszük a fóliát és a felső réteget pirosra sütjük. Kivesszük a tepsivel együtt és átfordítjuk az őzgerincből az egészet a tepsibe, hogy a felső baconos réteget is pirosra tudjuk sütni. Visszarakva a sütőbe addig sütjük, amíg ezt el nem érjük.

    Tipp:

    Készíthetünk hozzá bármilyen tetszés szerinti köretet, de jól mutat hidegtálon vagy saláta ágyon is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek