Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros hagymás csirke 45 perc alatt recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkecomb
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2,5 dl fehérbor
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 kiskanál Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só, frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.

    Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk.

    Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk.

    Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.

    Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, főzőtejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat.

    Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk.

    A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek. Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

    Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kinálhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek