Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villámgyors kekszes krémes recept

Villámgyors kekszes krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 500 g négyzet alakú édes keksz,  vagy háztartási keksz
    • Egy kevés tej, amibe áztatjuk a kekszeket

    A krémhez:

    • 400 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 400 ml házi vanília sodó, vagy 1 tasak pudingpor 4 dl tejben felfőzve

    A sodóhoz:

    • 2 dl tej
    • 2 tojás sárgája
    • 50g cukor
    • 20g liszt
    • 1 tk vanília kivonat, vagy vanília aroma

    A tetejére

    • 80g vaj
    • 50g poruckor
    • 50g kakaópor
    • +ízlés szerint nutella

    Elkészítése:

    A krém elkészítése:

    Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk.

    Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

    Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett, körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.

    Amikor a sodó egy picit hűlt, összekeverjük a felvert habtejszínnel.

    Összeállítás:

    Három réteg kekszet fogunk a tepsibe rakni, tehát úgy válasszunk tepsit, hogy elég legyen a kekszünk. Nekem ez egy közepes méretű tepsire volt elég.

    A kekszeket langyos tejbe áztatjuk, majd kirakjuk vele a tepsi alját, erre jön a krém egyik fele, majd egy újabb réteg keksz.

    Erre rátesszük a krém másik felét, majd keksszel zárjuk a sort.

    Máz:

    A vajat felolvasztjuk, majd hozzá keverjük a porcukort és kakaóport. Ezzel a mázzal vonjuk be a süti tetejét, majd hűtőbe tesszük egy pár órára.

    Mielőtt tálalnánk Nutellával kenjük meg a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek