Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás sajttorta pirított mogyoróval recept

Nutellás sajttorta pirított mogyoróval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Kekszalap:

    • 25 dkg keksz összetörve (pl zabkeksz)
    •  10 dkg szobahőmérsékletű vaj
    • 2 evőkanál nutella (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)
    • 3 evőkanál pirított, összetört törökmogyoró

    Krém:

    • 500 g sajtkrém vagy mascarpone
    • 40 dkg Nutella
    • 3 dl hideg, magas zsírtartalmú Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 10 dkg porcukor

    A tetejére:

    • kb 5 dkg pirított, tört törökmogyoró

    Elkészítése:

    A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába.

    Nekem sok esetben bevált, hogy a tortaformának csak a peremét egy tányérra vagy valamilyen süteményes tálra tettem, és ebbe tettem a torta keksz alapját. Így másnap már csak a peremet kell eltávolítani, és nem kell bajlódni a torta áthelyezésével. A kekszes alapot hűtőbe tesszük míg elkészítjük a krémet. A habtejszínt kemény habbá verjük.

    A sajtkrémet/mascarponét, a cukrot és a Nutellát robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a habtejszínhez keverjük. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és minimum 4 órára vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

    Tipp:

    Tortaforma mérete: 24 cm

    A nutellás sajttorta pirított mogyoróval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 440 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 33 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek