Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kokárda recept

Kokárda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    A barna réteghez:

    • 15 dkg darált háztartási keksz
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 20 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)

    A piros és zöld réteghez:

    • 15 dkg darált háztartási keksz
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 20 ml Meggle cukrászhab (habtejszín) (vagy tej, szükség szerint)
    • 10 csepp ételfesték (piros, zöld)
    • 0.5 teáskanál császárkörte aroma
    • 5 csepp keserű mandula aroma

    A fehér réteghez:

    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 8 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin tej az összeállításhoz

    Elkészítése:

    A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakóport összekeverjük. Elmorzsoljuk a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel, és a megolvasztott csokival összegyúrjuk. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy!

    A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adjuk a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon. Ezután kettéosztjuk úgy, hogy a piros kicsit több legyen.

    A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverünk, hogy legyen valamilyen íze, és piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz pedig zöld színű keserűmandula aromát és zöld ételfestéket keverünk.

    Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórunk hozzá még egy kis kekszmorzsát, és először azzal keverjük el a festéket és az aromát. Gyurma állagú legyen!A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrjuk össze, és pici tejjel, ha nem áll össze.

    A tésztát, 2 sütőpapír között, kb. 8 mm vastagra nyújtjuk. A középső zöld tésztából rudat sodrunk, azt betekerjük a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt! Nehéz pontosan kiszámítani.

    Ha szélesebb, levágjuk a fölösleget, ha nem ér össze, kipótoljuk. Fóliába csomagoljuk a hengert,jó szorosan, és lehűtjük. Kb 3-4 óra múlva, vékony pengéjű késsel szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek