Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos túrótorta recept

Citromos túrótorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 1 cs Győri Édes Zabfalatok, de lehet másmilyen keksz is, ami könnyen puhul
    • 10 dkg margarin
    • 2 db citrom leve és reszelt héja
    • 15-20 dkg porcukor (attól függ, mekkora a citrom)
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 50 dkg túró
    • 4 nagy levél zselatin (vagy 18 g zselépor)

    Elkészítése:
    A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk az összetört kekszet, összekeverjük, majd elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, közben a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citrom héját. A zselatint kicsavarjuk, – vagy a zseléport – kis lángon fölolvasztjuk a citrom levében. A citromos zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert habtejszínt. Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kekszes tésztán. A kész tortát további két órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek